Львівські ортопеди прооперували та виправили ваду підлітку із Харкова

Львівські ортопеди прооперували та виправили ваду підлітку із Харкова

Фото
Укрінформ
У львівській дитячій лікарні св. Миколая прооперували 13-річного Кирила Чудного з Харкова, у якого ліва нога була на 5 см коротша за праву.

Про це у Фейсбуці повідомила Дитяча лікарня св. Миколая Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Львівські лікарі прооперували юного волонтера, ліва нога якого виявилася на 5 см коротшою за праву. Аби вирівняти довжину кінцівок, ортопеди Лікарні Святого Миколая вживили в ногу хлопця пластини, що мають призупинити ріст кісток», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 13-річний Кирило Чудний із Харкова. Із початком повномасштабного вторгнення його родині довелося переїхати з рідного міста до Львова. Тут юний переселенець разом зі старшою сестрою почав займатися волонтерством та допомагати іншим дітям, яких ворог теж змусив покинути свої домівки. Щоп’ятниці разом із командою молодих доброчинців, де Кирило є найменшим, він у модульному містечку для вимушених переселенців, допомагає дітям у навчанні та організовує їх дозвілля.

Зазначається, що за волонтерством і бідами інших людей підліток не звертав уваги на власні проблеми — те, що почав фізично відставити від однолітків та не міг швидко бігати. Ваду розвитку нещодавно зауважила мама хлопця і одразу звернулася за допомогою до ортопедів Дитячої лікарні св. Миколая.

На момент звернення ліва нога Кирила була вже на 5 см коротша від правої. Спеціалісти з’ясували, що ріст кінцівки уповільнився через пухлини в кістках. Ці утворення були доброякісні і не потребували видалення. Щоб вирівняти довжину кінцівок, ортопеди вирішили тимчасово зупинити ріст правої ноги. Для цього провели малоінвазивне оперативне втручання і вставили спеціальні пластини, які мають призупинити ріст кістки. За прогнозами медиків, десь за півтора року коротша ліва нога Кирила дожене праву. Тоді пластини можна буде вилучити. А далі хлопець має розвиватися нормально.

Читайте також: У Львові хірурги врятували немовля з рідкісною аномалією

Нині ж Кирило швидко відновлюється після операції, постійно займається з фізичним терапевтом та розробляє ногу. Його реабілітація триватиме ще кілька тижнів. Підліток прагне якомога скоріше повернутися до повноцінного життя і волонтерства.

Як повідомляв Укрінформ, львівські лікарі врятували 4-річну дівчинку з хворобою Гіршпрунга – це складна вада шлунково-кишкового тракту, через яку 7 см кишківника дитини не мали нервових закінчень.

Фото: Дитяча Лікарня Святого Миколая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-