У Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили сучасний компʼютерний томограф

У Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили сучасний компʼютерний томограф

Укрінформ
У Чернігівській обласній дитячій лікарні змонтували сучасний комп’ютерний томограф.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, медобладнання придбане та доставлене ДП "Медичні закупівлі" на замовлення МОЗ, передає Укрінформ.

"У медзакладі функціонує відділення екстреної медичної допомоги. Цілодобово чергує бригада лікарів-спеціалістів для надання екстреної медичної допомоги у складі двох дитячих лікарів-хірургів, двох дитячих лікарів-анестезіологів, неонатолог, дитячий ортопед-травматолог та педіатр. Поява у лікарні новітнього обладнання дасть лікарям змогу оперативніше та якісніше надавати медичні послуги пацієнтам", - йдеться у повідомленні.

Наразі медичне обладнання вже змонтовано, а медичний персонал проходить необхідне кваліфіковане навчання для роботи з компʼютерним томографом; працювати з обладнанням спеціалісти зможуть після отримання дозволу на право його експлуатації від ДІЯР.

У МОЗ зазначили, що Чернігівська обласна дитяча лікарня — це єдиний у регіоні лікувально-профілактичний заклад, де надається високоспеціалізована медична допомога дітям міста Чернігова та Чернігівської області. Ліжковий фонд лікарні становить 345 стаціонарних ліжок, в тому числі 115 ліжок хірургічного профілю, та 16 ліжок інтенсивної терапії.

У лікарні працюють єдиний в області цілодобовий дитячий травматологічний пункт, виїзна реанімаційна бригада для транспортування важкохворих дітей, є облаштований реанімобіль.

Читайте також: Лікарні шістьох областей отримали компʼютерні томографи, закуплені МОЗ спільно зі Світовим банком

У МОЗ додали, що разом із партнерами продовжують забезпечувати лікарні необхідним обладнанням для покращення якості надання медичних послуг.

Водночас, як нагадали у міністерстві, завдання керівника кожного медзакладу, до якого постачається дороговартісне обладнання — докласти максимум зусиль для його подальшого використання: забезпечити належне приміщення, монтаж обладнання, введення його в експлуатацію та отримання відповідних дозвільних документів, адже закуплене обладнання має якнайшвидше запрацювати для обслуговування пацієнтів.

Компʼютерна томографія — це основний метод діагностики в медицині, який надає детальне зображення внутрішніх структур людського тіла. Завдяки новітньому апарату лікарі матимуть можливість без обмежень своєчасно та достовірно діагностувати різноманітні патології та хвороби і, як результат, своєчасно надати якісну медичну допомогу пацієнту.

Як повідомлялося, за останні три роки до лікарень України доставлено 191 компʼютерний томограф, ще 18 надійдуть найближчим часом.

Фото: Чернігівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-