Керівників двох відділень запорізької лікарні відсторонили після скарг пацієнтів

Керівників двох відділень запорізької лікарні відсторонили після скарг пацієнтів

Укрінформ
В одній з запорізьких лікарень відсторонили керівників двох відділень, пацієнти яких поскаржилися, що ліки їм доводиться купувати за власний кошт.

Відповідні управлінські рішення ухвалені за підсумками моніторингової поїздки першого заступника міністра Сергія Дуброва у Запорізьку область, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

"Завідувачів двох відділень Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міської ради відсторонено на час службового розслідування. Мова про завідувачів відділення ранньої реабілітації, а також ортопедо-травматологічного відділення", - поінформували у МОЗ.

Як наголосив Дубров, НСЗУ повністю покриває медзакладам вартість лікування та реабілітації пацієнтів. Сюди входить не лише перебування у стаціонарі, а й усі лікарські засоби, які використовуються.

"Якщо у лікарні немає ліків для надання медичної допомоги, то вони неефективно використовують кошти, які платить НСЗУ. І це злочин. Жоден пацієнт лікарні, незалежно від причини звернення, не має купувати ліки самостійно. У таких ситуаціях необхідно звертатись на гарячу лінію НСЗУ або до головного лікаря", – заявив посадовець.

Читайте також: У кожній лікарні працюватимуть команди для реабілітації людей з інвалідністю - Жолнович

Напередодні під час поїздки першого заступника міністра до медзакладу пацієнти поскаржилися, що лікарі часто змушують їх купувати ліки, при цьому більшість цих ліків – з недоведеною ефективністю.

Було проведено протокольну нараду, ініційовані службові перевірки у двох відділеннях, на час проведення яких їх завідувачі відсторонені. Водночас керівництво медзакладу має повернути пацієнтам кошти, витрачені на закупівлю препаратів, що мають покриватися державою. Також пацієнтам буде повернено кошти за придбані препарати без доказової ефективності.

Як повідомляв Укрінформ, бюджет Програми медичних гарантій на 2023 рік становить понад 142 млрд гривень. Із них 4,7 млн гривень виділено на реімбурсацію лікарських засобів.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-