Померла пацієнтка, якій першій в Україні зробили комплексну трансплантацію

Померла пацієнтка, якій першій в Україні зробили комплексну трансплантацію

Укрінформ
У Львові померла пацієнтка, якій минулого тижня пересадили комплекс серце-легені. Відбулося гостре відторгнення донорських органів.

Про це у Фейсбуці повідомило Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Попри всі зусилля медпрацівників і вдало виконану операцію, її не вдалося врятувати: відбулося гостре відторгнення донорських органів. Стан пацієнтки стрімко погіршився на другу добу після трансплантації. Команда наших лікарів та лікарів Інституту серця робили усе можливе, аби його стабілізувати. Навіть підʼєднали ЕКМО - апарат, який замінює роботу серця і легень. Однак на такому ранньому етапі подолати гостре відторгнення одночасно двох органів було майже неможливо. Всі реанімаційні заходи, на жаль, виявилися марними», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Волині пересадили серце пацієнту, який понад місяць був на системі штучного кровообігу

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 24 на 25 жовтня вперше в Україні команда київських і львівських трансплантологів виконала пересадку комплексу серце-легені. Трансплантація тривала 10 годин. Донорське серце та легені запрацювали на операційному столі. Органи отримала 38-річна жителька Київщини. Жінка від народження мала проблеми з серцем, а згодом з ладу вийшли й легені. 15 років вона чекала на трансплантацію одразу двох органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-