Норвегія готова допомагати з лікуванням українських бійців

Норвегія готова допомагати з лікуванням українських бійців

Укрінформ
Норвегія готова надавати Україні допомогу у лікуванні та реабілітації українських бійців.

Про це йшлося під час зустрічі у Вільнюсі очільника Міністерства внутрішніх справ України Ігоря Клименка та державного секретаря Міністерства юстиції та громадської безпеки Королівства Норвегія Евена Еріксона, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МВС у Телеграмі.

Еріксон запевнив, що норвезькі госпіталі відкриті для допомоги українським воїнам.

Також, за його словами, українські шпиталі можуть розраховувати на нове сучасне оснащення від колег з Норвегії.

Крім того, за даними пресслужби, Клименко обговорив з Еріксоном питання захисту критичної інфраструктури та безпеку кордонів.

Як зазначив міністр, попри значну відстань між країнами, Норвегія готова допомагати Україні на стратегічних напрямках, оскільки сама відчуває загрози з боку РФ. Зокрема, йдеться про роботу ворожих шпигунів і розміщені російські війська на спільному кордоні в Арктиці, додав він.

“Тож першочергово обговорили український досвід посилення контролю на державних рубежах. Для кращої координації ми ініціювали окрему зустріч керівництва прикордонників Норвегії з головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком”, - сказав Клименко.

Він також зазначив, що у ході зустрічі сторони обговорили стійкість української енергетичної інфраструктури, безпеку держави в осінньо-зимовий період, гуманітарне розмінування.

Читайте також: На Львівщині відкрили відділення фізичної реабілітації для військових

Як повідомлялося, Норвегія планує розширити допомогу у трансформації енергосектору України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-