На Волині та Вінниччині провели операції на серці за унікальною методикою

На Волині та Вінниччині провели операції на серці за унікальною методикою

Фото
Укрінформ
Лікарі київського Центру дитячої кардіології провели унікальні операції на серці на Волині та Вінниччині.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

Як зазначається, особливість таких операцій – в унікальній малоінвазивній методиці, яка дозволяє замінити пошкоджений аортальний клапан без розкриття грудної клітки та без зупинки серця - TAVI (транскатетерна імплантація аортального клапана). Зазвичай її виконують у найкращих клініках світу.

На базі Вінницької обласної клінічної лікарні імені Пирогова київські фахівці виконали дві процедури TAVI пацієнткам, яким було неможливо провести «класичну» операцію на серці через складні супутні захворювання та високий ризик негативного результату.

Потім команда кардіохірурга Гліба Ємця вирушила на Волинь, де разом зі спеціалістами Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання було проведено першу в області процедуру TAVI жінці, якій також відмовили у «відкритій» операції на серці. Операція пройшла успішно.

Читайте також: Вінницька обласна лікарня отримала гумдопомогу на €100 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» польські та українські хірурги вперше в Західній Україні виконали складну операцію однорічній дитині із рідкісною вродженою вадою гортані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-