В Укрінформі знову провели День донора - зібрали майже 15 літрів крові

В Укрінформі знову провели День донора - зібрали майже 15 літрів крові

Фото
Укрінформ
Сьогодні у Національному інформаційному агентстві “Укрінформ” провели черговий День донора.

Захід відбувся у рамках Всеукраїнської кампанії “Твоя кров може воювати. Стань донором!”, яку ініціював Український центр трансплант-координації разом з платформою “ДонорUA”.

Забір донорської крові здійснювала виїзна бригада Київського обласного центру крові. Перед донацією донорам провели лабораторні дослідження, виміряли рівень артеріального тиску, а терапевтка провела з кожним індивідуальну консультацію. Із 40 людей, які бажали задонатити кров, дев’ятьом відмовили за станом здоров’я.

В Укрінформі вкотре відбувся День донора: зібрали майже 15 літрів крові / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

За 5 годин в Укрінформі зібрали близько 15 літрів крові.

Лікарка-трансфузіологиня Київського обласного центру служби крові Яна Черченко наголосила, що українським медичним закладам дуже не вистачає крові, надто військовим госпіталям.

“Ми просимо усіх - приєднуйтеся до донорства, здавайте кров. Одна донація рятує життя. Зараз вкрай важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові. Вона допомагає лікарям рятувати життя поранених військових і цивільних громадян при планових операціях, пологах та трансплантаціях. Вже сьогодні кров перероблять, обстежать щодо небезпечних інфекцій та направлять до лікарень та госпіталів, де рятують наших захисників”, - зазначила Черченко.

За словами генерального директора Укрінформу Олександра Харченка, донорство стає однією з традицій Укрінформу.

“Наша кров буде воювати. Сьогодні вчергове в Укрінформі був день донора. Так ми долучаємося до Всеукраїнської акції “Твоя кров може воювати. Стань донором”. Дозволили здати не всім з тих, хто прийшов – в когось не той гемоглобін, не той тиск чи ще якась причина. Всі інші почувались ніби й буденно, але й якось позитивно-схвильовано. Можливо, йшло це від думки, що одна твоя донація може врятувати життя трьох людей. Цього разу зібрали 15 літрів крові, яка критично необхідна країні. Представники центру сказали, що кров відразу направиться в бік лінії фронту, і таки це не перебільшення: вже завтра буде воювати. Вдячний кожній та кожному, хто віддав свої майже півлітра крові захисникам. Укрінформ продовжить тримати свій інформаційний фронт. Тут у нас свої “снайпери” та “штурмовики”, і теж є що робити кожному”, - сказав Харченко.

Читайте також: Укрінформ долучився до всеукраїнської акції зі здачі крові для військових

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я восени минулого року запустило національну кампанію "Твоя кров може воювати. Стань донором", якою закликає громадян ставати донорами крові для військових та постраждалих цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-