Переважна більшість лікарень готова до зими - Радуцький

Переважна більшість лікарень готова до зими - Радуцький

Укрінформ
Переважна більшість лікарень відповідає вимогам Міністерства охорони здоров’я і готова до зими.

Про це повідомила пресслужба Апарату Верховної Ради з посиланням на слова народного депутата, голови парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, передає Укрінформ.

«Ті лікарні, що мають угоду з Національною службою здоров’я України, усі мають альтернативне постачання електроенергії — це генератори», - зазначив він.

Водночас Радуцький поінформував, що деякі з лікарень уже мають по декілька генераторів на випадок, якщо один вийде з ладу, а в окремих медзакладах додатково встановлено сонячні панелі.

Також депутат підкреслив, що значна кількість лікарень має власні свердловини, тобто забезпечена альтернативним водопостачанням.

«Загалом, на відміну від минулого року, медична система підготовлена набагато краще», — акцентував парламентарій.

За його словами, продовжує роботу штаб, створений урядом. Окремо МОЗ, Комітет Верховної Ради, НСЗУ проводять наради й доводять до місцевої влади, керівників лікарень, що в них має бути.

Читайте також: Лікарні та медуніверситети отримали ще 42 потужні генератори

Голова парламентського комітету акцентував, що медзаклад повинен мати альтернативне джерело енергопостачання, альтернативне джерело зв’язку (умовно «Старлінк»), «бо у випадку блекауту мобільний зв'язок триває близько 5-6 годин».

Також керівники медзакладів повинні влаштувати все так, щоб не переривалося теплопостачання, мають бути альтернативні, хоча б там, де перебувають хворі, джерела опалення, а також має бути запас ліків та сухої їжі.

«Сьогодні переважна більшість перевірених лікарень відповідає вимогам МОЗ щодо підготовки до зими», — резюмував політик.

Читайте також: Медична система Харківщини зможе працювати автономно навіть під час блекаутів - Синєгубов

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вже повністю відновили 410 обʼєктів медичних закладів, які постраждали внаслідок війни, ще 413 – у процесі відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-