МОЗ анонсує перевірку рішень харківської обласної МСЕК про встановлення інвалідності

МОЗ анонсує перевірку рішень харківської обласної МСЕК про встановлення інвалідності

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що наступного тижня перевірять рішення Харківської обласної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) щодо встановлення інвалідності.

Як передає Укрінформ, про це інформує МОЗ у Телеграмі.

“Відріж ногу – отримаєш групу”, – це не інцидент, це вирок радянській системі. У 2025 році МСЕК буде ліквідовано і повністю змінено підходи до проведення експертизи та встановлення інвалідності. Щодо конкретних рішень вже зараз: наступного тижня на Харківську обласну МСЕК, в рамках рішення РНБО, очікує прицільна перевірка. Будуть перевірені рішення про встановлення інвалідності”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На підтримку захисників у 2024 році спрямують ₴14,3 мільярда - Шмигаль

Зазначається, що після результатів перевірки “буде не просто проведена оцінка дій Харківської МСЕК, а винесені конкретні рішення і конкретні особи понесуть відповідальність”.

“Кожен, хто намагатиметься принизити героїв, кожен, хто до своєї посади і повноважень додає зверхнє ставлення і корупційну складову, – буде жорстко покараний. Група інвалідності – не предмет для торгівлі. Є чіткі критерії, за якими вона встановлюється”, - підкреслюють у МОЗ.

Водночас зауважують, що найголовніше – повага до героїв, до тих, хто захищає нас на фронті, – не важливо, місяць, рік чи 9 років цієї війни. “Кожен, хто отримав поранення, яке призвело до інвалідності, повинен бути впевнений у підтримці держави, а не в знеціненні та приниженні”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Поліція розслідує понад 80 проваджень щодо МСЕК і ВЛК, оголошені 33 підозри

Також у МОЗ відреагували на випадок з бійцем Дмитром Олійником, про який він розповів у Фейсбуці.

”Щодо конкретного випадку, який набув розголосу: майже рік тому військовослужбовцю було встановлено 3 групу інвалідності. Через звільнення з лав ЗСУ на початку серпня його документи надійшли до Харківської МСЕК №3 повторно. Найближчим часом буде проведено оцінку правомірності встановлення групи інвалідності Харківською МСЕК. Всі необхідні документи та медичні висновки вже направлено до Центральної МСЕК МОЗ України”, - повідомили у МОЗ.

Як повідомлялося, раніше Дмитро Олійник у Фейсбуці розповів про випадок, що стався з ним у Харківському обласному центрі медико-соціальної експертизи (МСЕК), вимагаючи звільнення Лариси Бунічевої з посади керівника Харківської обласної МСЕК. За словами ветерана, який переніс 15 операцій, Бунічева заявила: «нащо ти залишав свою ногу? Треба було, аби її відрізали і була б 2-а група».

Фото: armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-