У Покровську на Донеччині відкрили відділення гемодіалізу

У Покровську на Донеччині відкрили відділення гемодіалізу

Фото, відео
Укрінформ
У Покровську на Донеччині відкрили відділення гемодіалізу, своїми послугами воно охопить усю вільну територію регіону.

Про це у Фейсбуці повідомила Торецька міська військово-цивільна адміністрація, передає Укрінформ.

«4 жовтня в Покровську відбулося відкриття відділення гемодіалізу завдяки співпраці Торецької та Покровської міських військових адміністрацій. Відділення вже приймає перших пацієнтів. Планується, що воно своїми послугами охопить усю вільну територію Донеччини», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у серпні цього року начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик та начальник Покровської МВА Сергій Добряк підписали меморандум щодо передачі у користування з прифронтового та обстрілюваного Торецька обладнання для майбутнього відділення «Гемодіалізу та еферентних методів лікування».

У свою чергу на сайті Покровської військової місцевої адміністрації повідомили, що вже 12 жителів Донеччини отримують у лікарні Покровська так звану нирку, всього до цієї процедури буде долучено 30 пацієнтів.

Читайте також: Львівські лікарі першими в Україні використали апарат, що продовжує життя донорської нирки

«Ми маємо надію, що наступного року ми запровадимо в доброзичливій медицині для наших мешканців додаткове безкоштовне придбання медикаментів для всіх процедур. Тому разом - до перемоги, все буде Україна», - заявив Добряк.

Гемодіаліз — один з методів позаниркового очищення крові (екстракорпоральна терапія).

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об'єкти. На території області, яка контролюється українською владою, на початок вересня 2023 року проживало понад 522 тис. людей.

Перше фото: pokrovsk-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-