На платформі «Дія.Engine» реалізуються проєкти з автоматизації держпослуг у медичній сфері

На платформі «Дія.Engine» реалізуються проєкти з автоматизації держпослуг у медичній сфері

Укрінформ
Міністерство охорони здоровʼя спільно з партнерами реалізує низку проєктів на платформі «Дія.Engine», завдяки якій можна створювати державні реєстри і керувати ними.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Дія.Engine» дає змогу впорядковано й безпечно зберігати дані в реєстрах, автоматизовувати та оцифровувати державні послуги, що пришвидшує запуск онлайн-сервісів та диджиталізацію загалом. Платформа значно полегшує процес створення реєстрів і керування ними, адже дає змогу держорганам розробляти реєстри різного рівня складності та автоматизовувати державні послуги та бази даних. Це прискорює і процес прийняття рішень, для яких невіддільною передумовою є аналіз даних з реєстрів», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що серед 50 реєстрів, які розробляється на платформі, МОЗ вже використовує або користуватиметься найближчим часом такими:

  • Реєстр осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, та медичних виробів для діагностики in vitro в обіг;
  • Реєстр харчових добавок, харчових ароматизаторів та харчових ензимів;
  • Державний реєстр дезінфекційних засобів;
  • Система електронної нотифікації (надання) інформації про косметичну продукцію;
  • Реєстр візитів осіб, що виявили бажання здійснити донацію крові та/або її компонентів;
  • Реєстр ліцензій на провадження господарської діяльності із заготівлі та тестування донорської крові та компонентів крові незалежно від їх кінцевого призначення, переробки, зберігання, розподілу та реалізації донорської крові та компонентів крові, призначених для трансфузії.

Також уточнюється, що наразі уже 20 міністерств та центральних органів виконавчої влади використовують платформу «Дія.Engine» для створення більш ніж 50 реєстрів і понад 100 державних послуг.

Читайте також: В Україні запустили платформу Дія.Engine для нових державних онлайн-послуг

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я заявило про створення інформаційної платформи даних – системи, яка забезпечує єдині стандарти і єдине управління всіма наявними даними у медичній сфері, і надасть інструменти для їх якісного аналізу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-