Безкоштовну психологічну допомогу можна отримати у майже 1500 медзакладах України

Безкоштовну психологічну допомогу можна отримати у майже 1500 медзакладах України

Укрінформ
Психологічну та психіатричну допомогу можна отримати безоплатно у майже 1500 медзакладах України.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Нині 10 000 лікарів (психіатри, психологи, психотерапевти, наркологи, терапевти, педіатри, лікарі загальної практики та ін.) у 1465 медзакладах (за 3 753 місцями надання медпослуг) в Україні надають психологічну та/або психіатричну допомогу. При цьому вже понад 670 медзакладів первинної меддопомоги надають базові психологічні послуги за підписаним контрактом із Національною службою здоровʼя України на пакет «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги», що був запроваджений наприкінці минулого року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за цим пакетом пацієнт (дорослий або дитина) може безоплатно отримати ранню діагностику та базову психологічну допомогу. У межах пакета сімейний лікар, педіатр чи терапевт може провести оцінку психічного стану пацієнта, надати медичну та психологічну допомогу пацієнтам із розладами психіки, здійснювати фармакологічні й психосоціальні втручання, у т. ч. надавати короткострокову психологічну допомогу тощо.

Читайте також: У Києві презентували програму психологічної допомоги постраждалим від війни дітям

Знайти найближчий медзаклад, де надають послуги з охорони психічного здоровʼя, можна на інтерактивній карті надавачів меддопомоги за напрямом «Психологічна і психіатрична допомога».

Як повідомляв Укрінформ, в Україні діє програма ментального здоров'я «Ти як?», створена з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Програма покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців під час війни.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-