Іноземні лікарі провели в Україні 145 надскладних операцій за програмою Co-Pilot

Іноземні лікарі провели в Україні 145 надскладних операцій за програмою Co-Pilot

Фото
Укрінформ
Програма Co-Pilot фонду RAZOM з 2016 року організувала роботу в Україні 5 медичних місій, під час яких провідні американські та канадські хірурги долучалися до надання допомоги пораненим і постраждалим унаслідок війни.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомила проєктний менеджер програми RAZOM Health благодійного фонду «Разом для України» Олена Тєряєва.

"За останні роки Co-Pilot від Благодійного фонду «Разом для України» привіз в Україну п'ять медичних місій. Лікарі зробили 145 надскладних операцій і надалі супроводжували онлайн через українських колег у післяопераційному періоді своїх пацієнтів", - сказала Тєряєва.

Читайте також: В Одесі вперше в Україні впровадили пілотний проєкт на базі ШІ для діагностики хвороб головного мозку

За її словами, в межах проєкту Co-Pilot в Україну приїжджають провідні хірурги з США і Канади, які проводять надскладні нейрохірургічні, ортопедичні, реконструктивні операції, надають консультативну допомогу, обмінюються досвідом з українськими колегами.

"З 2016 року, за весь період роботи проєкту Co-Pilot, ми привезли в Україну більш ніж 100 професійних лікарів і медичних працівників з Америки і Канади. Вони зробили 245 операцій. І для нас є дуже важливим, що до цих місій приєднались 120 українських хірургів, які підвищили свою кваліфікацію. Наші місії працюють у 20 партнерських клініках України в Дніпрі, Києві, Львові, Івано-Франківську, Ужгороді", - поінформувала проєктний менеджер програми RAZOM Health.

Вона додала, що благодійний фонд працює і в напрямку надання необхідного обладнання, ліків, засобів гігієни постраждалим лікарням, навчання персоналу.

"По-перше, це передача медичного обладнання, потужних генераторів цивільним лікарням, медпрепаратів, виробів медичного призначення, гігієнічних наборів для пацієнтів лікарень, навчання і надання стипендії управлінським медичним командам на спеціальному тренінговому курсі з менеджменту. Також ми закуповуємо фільтрувальні станції води для критично важливих закладів охорони здоров'я Херсонської області, портативні ультразвукові апарати для військових медиків і навчаємо їх працювати з цими апаратами", - сказала Теряєва.

Читайте також: В Україні діє 9 безоплатних «гарячих ліній» психологічної підтримки

Крім того, додала вона, фонд забезпечує роботу мобільних амбулаторій в Донецькій і Харківській областях, аби мешканці деокупованих територій мали доступ до первинної медичної допомоги.

Благодійний фонд «Разом для України» був започаткований в 2012 році американськими волонтерами українського походження. В Україні фонд почав працювати з 2014 року.

За період збройної агресії Росії проти України фонд зібрав у США донатів на 100 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-