США допомагатимуть Україні з лікуванням ментального здоровʼя і після завершення війни – Блінкен

США допомагатимуть Україні з лікуванням ментального здоровʼя і після завершення війни – Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати зобовʼязуються допомагати Україні з лікуванням ментального здоровʼя під час агресії Росії та після завершення війни.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на третьому Саміті перших леді та джентльменів "Ментальне здоров'я: стійкість і вразливість майбутнього", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тож сьогодні від імені президента Байдена, першої леді доктора Джилл Байден я тут, щоб заявити українському народові: як вплив цього жахливого конфлікту на психічний стан триватиме після завершення війни, так само і Сполучені Штати допомагатимуть вам вилікувати ці невидимі рани. Коли ми кажемо, що Америка з вами протягом усього шляху, ми маємо це на увазі", – сказав він.

Держсекретар США зауважив, що сталий і справедливий мир в Україні вимагатиме не лише військової потуги, але і її демократії, економіки і перш за все її людей, а також що ментальне здоровʼя і добробут народу для відбудови України важливі так само, як і побудова домівок, доріг і шкіл.

Читайте також: Прем’єрка Данії: Відкрита розмова про ментальне здоров’я – це показник сили, а не слабкості

Блінкен відзначив і той факт, що від початку повномасштабного вторгнення Штати надали 36 млрд дол. для забезпечення доступу українців до послуг психологічної допомоги, посилюючи допомогу онлайн, на лінії фронту, у госпіталі для ветеранів у Києві та співпрацюючи з Фондом першої леді України.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен розпочав свій візит до України. Це його четвертий візит із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Також у Києві в середу відбувся третій Саміт перших леді та джентльменів. Цьогоріч захід мав назву "Ментальне здоров'я: стійкість і вразливість майбутнього".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-