Перший урок в українських школах присвятили ментальному здоров’ю – Зеленська

Перший урок в українських школах присвятили ментальному здоров’ю – Зеленська

Укрінформ
Перший урок в українських школах цього року присвятили ментальному здоров’ю.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Телеграмі.

«Ти як?» – хочеться запитати в кожного школяра й кожного вчителя, які сьогодні розпочинають новий навчальний рік. Навряд чи він буде простішим за минулий – варто зізнатися чесно. Бо неймовірно складно навчатися, коли замість дзвінка на урок – сигнал тривоги. Бо страшенно важко навчати, коли треба не лише передавати знання, а й пильнувати дітей від ракет. І при цьому зберігати спокій», - написала Зеленська.

За її словами, у таких умовах дуже важливі ще й інші, не лише програмні знання: як зберегти своє психічне здоров’я, як стабілізувати свій емоційний стан, щоб продовжувати навчатися й навчати.

Читайте також: В Україні із 13 тисяч шкіл працюватимуть дистанційно близько 2,5 тисячі - Міносвіти

Тому перший урок в українських школах у новому навчальному році присвятили ментальному здоров’ю – у межах нової хвилі комунікаційної кампанії Всеукраїнської програми «Ти як?».

«Навантаження, які через російське вторгнення змушена витримувати дитяча психіка, вимагають серйозної й водночас дружньої розмови і з дітьми, і з батьками», - зауважила Зеленська.

Для учнів 1–5 класів таку розмову у відеоформаті провела психологиня Світлана Ройз. Для старших учнів – психологиня Катерина Тімакіна та психолог Ілія Єлісей Касторних.

Експерти показали вправи, які швидко допоможуть стабілізувати психологічний стан.

Сьогодні учні переглядають урок ментального здоров’я у школі, і він уже доступний на майданчику Megogo: онлайн урок 1-6 клас, онлайн урок 7-11 клас.

«Якщо навчимо дітей піклуватися про себе, чути й розуміти себе, це дасть їм стійкість на все життя. Якщо навчимося цього всі, це додасть життєстійкості всій країні. Бо лише свідома й урівноважена людина може захищати себе та інших», - підкреслила Зеленська.

Читайте також: Зеленська розповіла The Independent про щоденні наслідки агресії РФ

Як повідомляв Укрінформ, Перша леді України Олена Зеленська та регіональна директорка ЮНІСЕФ у країнах Європи та Центральної Азії Реджина Де Домініцис обговорили основні напрямки співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-