Зеленська побувала у сільській амбулаторії на Київщині, де надають психологічну допомогу

Зеленська побувала у сільській амбулаторії на Київщині, де надають психологічну допомогу

Фото
Укрінформ
В амбулаторії села Михайлівка-Рубежівка Ірпінської громади на Київщині діє центр психологічної допомоги громадянам.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Центр психологічної підтримки навіть у невеликому селі. Це ще не буденність для України, але одна з цілей нашої Всеукраїнської програми ментального здоровʼя. Ідеться про амбулаторію села Михайлівка-Рубежівка Ірпінської громади Київської області, у якій завдяки USAID з'явився центр «Дбаю про себе». У ньому працює сімейна лікарка Тетяна Петрова, і вона по собі знає, як важливо відчувати підтримку у складні часи», – зазначила вона.

Читайте також: Зеленська у Франківську відвідала центр «Промприлад. Реновація»

Перша леді розповіла, що пані Тетяна має 40 років практики, 7 років тому вона втекла від російської агресії з рідного Луганська, працювала у військовому шпиталі у Михайлівці-Рубежівці.

«Повномасштабне вторгнення та окупація знову змусили її евакуюватися. Повернулася відразу після звільнення села й погодилася стати сімейним лікарем. Каже, відчувала, що потрібна саме тут і зараз», – поділилася Зеленська.

За її словами, нещодавно лікарка пройшла навчання ВООЗ mhGAP і тепер знає та може надавати підтримку людям із тривожними розладами, безсонням, проявами стресу та депресії.

«Люди приходять і говорять, каже пані Тетяна. Тим, хто досі не може наважитися розказати, вона допомагає розкритися. Цього теж навчають за програмою ВООЗ mhGAP. Якщо людина потребує підтримки спеціалізованого фахівця, сімейний лікар скеровує до нього. Це робиться максимально толерантно, конфіденційно – так, щоб людині було комфортно й зрозуміло, що вона отримує необхідну допомогу», – написала дружина Президента.

Читайте також: Близько 600 військових пройшли реабілітацію у карпатському центрі — Зеленська

Вона проінформувала також, що в центрі психологічної підтримки проводять індивідуальні консультації та групові заняття для подолання ментальних розладів, тому для багатьох із майже 4 тис. жителів громади цей центр разом із лікаркою Петровою став справжнім порятунком від травматичного досвіду війни та окупації.

Як повідомлялося, в Україні за ініціативи першої леді України Олени Зеленської реалізується програма ментального здоров’я «Ти як?». У межах кампанії створена спеціальна сторінка та запущена кампанія в соціальних мережах Фейсбук, Інстаграм та месенджерах Телеграм і Вайбер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-