На Буковині 25 медзакладів проводять реабілітацію для дорослих і дітей

На Буковині 25 медзакладів проводять реабілітацію для дорослих і дітей

Ексклюзив
Укрінформ
У Чернівецькій області у 25 медичних закладах проводять реабілітацію для дорослих та дітей. Для цих потреб у лікарнях Буковини розгорнули 166 ліжок.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

"Уже зараз за Програмою медичних гарантій в 2023 році угоди з НСЗУ уклали 25 закладів усіх форм власності щодо надання реабілітаційної допомоги для дорослих та дітей. В області розгорнуто 166 ліжок у закладах охорони здоров’я, які законтрактували послугу зі стаціонарної реабілітації, пріоритетною є реабілітація військовослужбовців – 120 ліжок", - повідомив Запаранюк.

Читайте також: Найкращих цивільних та військових медиків нагородили «Медичним Оскаром»

Він зазначив, що за пів року стаціонарну реабілітацію отримали 800 осіб. Також є вже понад 80 тисяч електронних записів щодо амбулаторної реабілітації.

"В обласному госпіталі ветеранів війни, де отримують лікування та реабілітацію військовослужбовці, проводяться ремонтні роботи, придбано нове обладнання (нейроміограф, тренажери, вертикалізатори, комп’ютерні тренажери) на загальну суму більше 6 млн грн. Проведене спеціальне навчання персоналу відповідно до вимог реабілітаційної послуги на 30 ліжок, яку заклад готується законтрактувати з 2024 року", - додав посадовець.

Читайте також: У Києві презентували проєкт із реабілітації військових «Лоти турботи»

За його словами, у 2024 році додатково розгорнуть по 10 ліжок у трьох лікарнях, відкриють 20 ліжок у Сторожинецькій лікарні та 30 ліжок у госпіталі ветеранів війни. Тобто з січня 2024 року кількість стаціонарних місць для реабілітації військовослужбовців має перевищити 200.

Крім того, у всіх цих закладах охорони здоров’я продовжуватиметься реабілітація в амбулаторних умовах.

Раніше в інтерв'ю Укрінформу, начальник Чернівецької ОВА анонсував створення потужного реабілітаційного центру на базі Чернівецького госпіталю ветеранів війни.

А в одному із нещодавніх дописів у Фейсбуці Руслан Запаранюк повідомив, що для такого реабілітаційного центру уже розробляють проєктно-кошторисну документацію. За попередніми підрахунками, на його створення у Чернівцях потрібно понад 400 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-