Пересадка органів в Україні коштує від ₴700 тисяч до ₴2 мільйонів

Пересадка органів в Україні коштує від ₴700 тисяч до ₴2 мільйонів

Вечірній стрім
Укрінформ
Оперативне лікування з трансплантації органів коштує, залежно від органа, що пересаджують пацієнту, від 700 тисяч до 2 мільйонів гривень.

Про в ефірі “Укрінформ: вечірній стрім” повідомив генеральний директор Українського центру трансплант-координації (УЦТК) Дмитро Коваль.

“Вартість пересадки органів в Україні коливається від 700 тисяч до 2 млн гривень за операцію з пересадки органів, залежно від органа. Найдешевша - нирка, найдорожчі - легені. Кожен випадок унікальний і може мати різну потребу. Оплату здійснює Український центр трансплант-координації, відповідно до договорів з закладами”, - сказав Коваль.

Він підкреслив, що насамперед трансплантація виконується пацієнтам, які перебувають у найкритичніших станах.

На запитання ведучого “Вечірнього стріму” Василя Самохвалова, чи розглядається можливість ввести трансплантологію у ринок медичних послуг, зробивши її платною для пацієнтів, Коваль відповів: “Це - неможливо”.

У свою чергу, директор Інституту серця МОЗ України, доктор медичних наук, професор Борис Тодуров підкреслив, що програму з оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів має повністю фінансувати держава.

“Люди, які стоять у черзі на трансплантацію, дуже виснажені. Вони цього не витягнуть. За три роки ми виконали 60 трансплантацій серця. І маю сказати, що кошти, які отримує заклад, цілком покривають витрати на таку операцію, якщо немає багато ускладнень. У нашому інституті ускладнень небагато, тому коштів від держави нам вистачає”, - сказав професор Тодуров.

Читайте також: В Охматдиті вперше провели трансплантацію кісткового мозку дитині з остеопетрозом

Як повідомляв Укрінформ, в Україні у липні 2023 року вперше провели трансплантацію серця 6-річній дівчинці.

Трансплантацію виконав лікар-кардіохірург, директор Інститут серця МОЗ України Борис Тодуров спільно з командою лікарів інституту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-