У селах та на прифронтових територіях з'являться мобільні аптеки

У селах та на прифронтових територіях з'являться мобільні аптеки

Укрінформ
У селах та на прифронтових територіях з'являться мобільні аптечні пункти. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Уряд ухвалив постанову, якою дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі лікарськими засобами утворювати мобільні аптечні пункти. Мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у жителів – обмежений доступ до лікарських засобів. Також, на період воєнного стану, такі пересувні аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі в селах та селищах міського типу працюють близько 5 700 аптек та аптечних пунктів. Натомість загалом по країні залишається понад 20 000 сіл, які не мають аптечних пунктів.

Також мобільні пункти працюватимуть на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична та аптечна інфраструктура. В мобільних аптечних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Всі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним).

Читайте також: У МОЗ розповіли, як медична система повертатиметься на деокуповані території

У міністерстві повідомляють, що в питанні створення мобільних аптек Україна керувалася передовим світовим досвідом. Зокрема, такі аптечні пункти успішно працюють в США.

Як повідомлялося, раніше уряд заборонив аптекам вказувати на вивісках рівень цін та порівнювати себе з конкурентами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-