У Чернівцях провели дві операції, під час яких пацієнти були при свідомості

У Чернівцях провели дві операції, під час яких пацієнти були при свідомості

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій обласній лікарні провели дві нові ендоваскулярні операції, під час яких пацієнти були при свідомості й розмовляли з лікарями.

Про це повідомляє у Фейсбуці Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

“Фахівці закладу спільно із судинним хірургом Національного інституту хірургії та трансплантології імені Олександра Шалімова Антоном Орловим провели два нові рентгенендоваскулярні оперативні втручання”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пацієнту з оклюзією та критичним стенозом було проведено стентування обох здухвинних артерій і встановлено ендоваскулярні стент-графти. Стент-графт доставляють до проблемної ділянки через кількасантиметровий розріз шкіри та судинне русло й на місці розгортають його.

Оскільки пацієнту було протипоказане повне знеболення, хірурги застосували найсучасніші оперативні технології. Зокрема провели технологічно досить складну операцію тільки під місцевим знеболенням.

Пацієнт під час хірургічного втручання постійно був при свідомості й розмовляв з лікарями.

Ще одне оперативне втручання провели пацієнту з високою оклюзією внутрішньої сонної артерії. Як правило, хірургічне лікування таких патологій здійснюється відкритим шляхом. Але у цьому випадку відкритим шляхом зробити доступ було б дуже складно і ризиковано для життя пацієнта.

Отже, за допомогою ендоваскулярних технологій лікарі зробили невеличкий розріз у стегні та через судини ноги дісталися голови. Таким чином позбавили пацієнта від ішемії головного мозку.

Наголошується, що ця операція також здійснювалась хірургами під місцевою анестезією. У ході операції пацієнт був при свідомості, розмовляв з медиками й навіть виконував на їхні прохання певні маніпуляції.

В облраді поінформували, що обидві операції пройшли успішно й відкрили нову сторінку в розвитку високоспеціалізованої рентгенендоваскулярної хірургії в Чернівецькій обласній лікарні.

Читайте також: Львівські нейрохірурги вперше самостійно виконали операцію на мозку з пробудженням

Як повідомляв Укрінформ, в Охматдиті 16-річній дівчині провели операцію на головному мозку, під час якої вона була при свідомості.

Фото: Фейсбук Чернівецької обласної ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-