При МОЗ створили групу з напрацювання механізмів взаємодії державної і приватної медицини

При МОЗ створили групу з напрацювання механізмів взаємодії державної і приватної медицини

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко створив робочу групу з посилення ролі приватних закладів охорони здоров’я у відновленні та розвитку системи охорони здоров’я.

Відповідний наказ №1245 “Про утворення та затвердження складу робочої групи з посилення ролі приватних закладів охорони здоров’я у відновленні та розвитку системи охорони здоров’я” оприлюднено на сайті МОЗ, передає Укрінформ.

Робочу групу очолив сам міністр Ляшко, до неї, зокрема, увійшли: народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, голова Національної служби здоров'я України Наталія Гусак, голова Представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт (за згодою), голова ГС «Асоціація приватних медичних закладів України», генеральний директор ТОВ «Смарт Медікал Центр» Олена Єщенко та інші.

Робоча група при МОЗ покликана стати діалоговою платформою для об’єднання зусиль з адаптації реформи системи охорони здоров’я до умов воєнного часу та повоєнного відновлення країни.

Читайте також: У МОЗ розроблять протокол лікування ігрової залежності

Як повідомлялося, у квітні Асоціація приватних медичних закладів України спільно з Американською торговельною палатою в Україні провела круглий стіл «Приватна медицина у реформі охорони здоров’я та післявоєнному відновленні України».

Під час круглого столу йшлося про реформування галузі охорони здоров’я, про співпрацю державних і приватних медичних закладів, а також про впровадження сучасних механізми фінансування системи охорони здоров’я, залучення інвестицій у галузь, створення ринкової конкуренції між закладами різних форм власності для підвищення якості медичного обслуговування.

Міністр охорони здоров’я України тоді наголосив на “трьох ключових пріоритетах” співпраці: забезпечення доступності медичної допомоги, її якості і безоплатності для пацієнта. За словами Ляшка, держава має здійснювати цільове інвестування обмеженого ресурсу для розвитку мережі закладів охорони здоров’я світового зразка. Саме тому на порядку денному повоєнного відновлення питання приватних інвестицій, а не лише донорські кошти чи бюджетні, сказав він і додав, що “міністерство відкрите до співпраці, ми маємо говорити про створення раціонального механізму співоплати, її запуску”.

Читайте також: Ляшко заявив про нестабільну ситуацію щодо багатьох інфекційних хвороб

Серед дієвих інструментів міністр назвав впровадження системи співоплати, розвиток системи добровільного медичного страхування в комбінації з державними медичними гарантіями.

Під час круглого столу було запропоновано створити спеціальну робочу групу при МОЗ, яка включатиме представників профільних органів державної влади, бізнесу, міжнародних організацій і громадських об’єднань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-