На лікування і реабілітацію до ЄС вже евакуювали майже 4 тисячі українців

На лікування і реабілітацію до ЄС вже евакуювали майже 4 тисячі українців

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни до клінік Європейського Союзу на лікування та реабілітацію вдалося евакуювати понад 3900 українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зазначається, що з перших днів повномасштабної війни Росії проти України МОЗ у межах співпраці з Єврокомісією триває організація евакуаційних рейсів для постраждалих до спеціалізованих клінік країн ЄС.

“Загалом від початку війни завдяки співпраці з міжнародними партнерами вже вдалося евакуювали понад 3 900 українців”, - інформують у міністерстві.

Зокрема, цього тижня 25 пацієнтів були направлені до Австрії, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Польщі та Іспанії. У групі - цивільні з травмами, військові з мінно-вибуховими пораненнями, онкопацієнти з Києва, Львова, Тернополя та Прилук.

У МОЗ уточнили, що евакуації підлягають дорослі й діти, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги. За потреби пацієнтів можуть супроводжувати родичі або близькі – з огляду на тяжкий стан, а також задля післяопераційного догляду.

Читайте також: Українських бійців відправлятимуть за спрощеною процедурою на лікування за кордон

Евакуація відбувається через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку. Подання на евакуацію за кордон поранених військовослужбовців здійснюється через командування Медичних сил України.

Як повідомлялося, у столиці на базі Київського міського госпіталю ветеранів війни створять Медичний центр реабілітації та паліативної допомоги на 350 ліжок.

Фото: moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-