Кип’ятіння і знезараження таблетками не позбавляє води хімічного забруднення - МОЗ

Кип’ятіння і знезараження таблетками не позбавляє води хімічного забруднення - МОЗ

Інфографіка
Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я наголошують, кип’ятіння води і знезараження спеціальними засобами не позбавляє її хімічного забруднення.

Як передає Укрінформ, про це МОЗ повідомляє у Телеграмі.

У МОЗ підкреслюють, що вода в криницях та каптажах на територіях, затоплених внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, є небезпечною.

Медики закликають відмовитися від вживання води з криниць та каптажів; використовувати для приготування їжі, господарських та гігієнічних потреб тільки безпечну воду. Безпечною може бути бутильована або привозна питна вода, або та, що очищена спеціальними засобами.

Читайте також: Україна готова швидко реагувати на спалахи холери - Кузін

Крім того, слід використовувати воду, яка постачається через централізовану систему водопостачання, адже вона підлягає постійному моніторингу якості.

"Пам’ятайте, кип’ятіння води і знезараження її спеціальними засобами (таблетками для очищення) не позбавляє її від хімічного забруднення", - зазначають у МОЗ.

Медики радять у випадку появи ознак інфекційних захворювань чи отруєння терміново звернутися до лікаря.

Читайте також: На Херсонщині наразі не виявили спалахів інфекційних захворювань

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ закликає не купувати рибу, оскільки є ризик придбати ту, яка померла внаслідок техногенної катастрофи на Каховському водосховищі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-