МОЗ запевняє, що вакцинація від поліомієліту йде без побічних реакцій

МОЗ запевняє, що вакцинація від поліомієліту йде без побічних реакцій

Укрінформ
Під час першої хвилі вакцинації від поліомієліту охоплення щепленнями в середньому по країні становить 65 відсотків, використано 1 мільйон 900 тисяч доз-вакцин, жодного випадку побічної реакції не зафіксовано.

Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Першою хвилею вакцинації охоплено 65 відсотків дітей. Це набагато більше, ніж ми могли сподіватися, але на 30 відсотків менше, ніж потрібно», - сказав Перегінець.

Він додав, що відгуки про вакцинацію і медичної спільноти, і батьків «абсолютно позитивні». Перегінець повідомив, що в деяких регіонах, зокрема в Кіровоградській, Хмельницькій, Харківській і «навіть Закарпатській» областях показник охоплення вакцинацією становив 90 відсотків. Водночас, зазначив Перегінець, у столиці під час першої хвилі було імунізовано від поліомієліту лише 30 відсотків дітей. За його словами, тут «були питання по доставці» вакцин, окрім того, значний вплив мав і фактор користування соціальними медіа і реагування на «умовну інтригу і умовний скандал» щодо буцімто сумнівної якості вакцини. Перегінець зазначив, що в тих регіонах, де охоплення інтернетом найнижче, зокрема в аграрній Кіровоградській області, показники вакцинації вищі, бо «люди слухають лікарів, фахівців».

Урядовець також підкреслив, що під час першої хвилі вакцинації було використано понад 1 мільйон 900 тисяч доз вакцин і жодного випадку так званої побічної реакції не зафіксовано.

Він поінформував, що цього тижня надійшла нова партія вакцини від поліомієліту, яка складається з 4,4 мільйона доз. Наразі вона розвозиться в регіони, а в п'ятницю МОЗ планує провести селекторну нараду з усіма регіонами - на зв'язку буде понад 600 районів  - щодо другого етапу вакцинації.

«На другому етапі ми сподіваємося досягнути охоплення 85 відсотків»,  - спрогнозував заступник міністра.

Відповідаючи на запитання стосовно вакцини, якість якої викликала сумніви, Перегінець зазначив, що «вона не зіпсована і ніколи не була зіпсована, вона і надалі зберігається на складах і нікуди не пішла».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-