Вакцинація від поліомієліту: Квіташвілі задоволений

Вакцинація від поліомієліту: Квіташвілі задоволений

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я задоволено результатами першого туру додаткової обов'язкової вакцинації дітей проти поліомієліту.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі на прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на п'ятницю минулого тижня у нас було провакциновано 1 млн 240 тис. дітей. Це 53,7% від загальної кількості. Я думаю, що це добрий результат для першого туру», - сказав він.

За даними міністерства, рівень охоплення вакцинацією становив понад 50% у 17 областях, в Миколаївській та Хмельницькій - понад 75%, Кіровоградській - понад 80%.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, Ігоря Перегінця, кампанія з вакцинації краще пройшла в районних центрах та сільській місцевості, найнижчий рівень імунізації спостерігався у великих містах, зокрема, у Києві він становив - 36%, в Одесі - 31% та в Донецькій області - 39% від загальної потреби.

Перегінець зазначив, що другий раунд імунізації дітей проти поліомієліту, який МОЗ проведе спільно із ЮНІСЕФ, розпочнеться 30 листопада. Загалом для другого раунду ЮНІСЕФ додатково надасть 4,4 млн доз оральної полівакцини. 

Представники ВОЗ також високо оцінили перший раунд імунізації, зазначивши, що його результати свідчать про довіру до кампанії та міністерства.

Також координатор команди ВОЗ з реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг зазначив, що в результаті проведення всіх трьох турів вакцинації ВОЗ очікує, що буде імунізовано 95% дітей, що становить близько 4 млн дітей віком до 10 років.

Нагадаємо, 19 жовтня в Україні розпочалася тритурова додаткова імунізація дітей проти поліомієліту. Першій та другий тур охоплюють імунізацію дітей від 2 місяців до 6 років, в третій тур будуть включені діти до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-