Для українських онкохворих закуплять ліків на 750 мільйонів

Для українських онкохворих закуплять ліків на 750 мільйонів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я та британська закупівельна агенція Crown Agents підписали договір на закупівлю ліків та медичних виробів за програмами дитячої та дорослої онкології на загальну суму 750 мільйонів гривень.

Про це заявив у п'ятницю на прес-конференції міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цим договором ми завершуємо в цьому році передачу закупівель міжнародним організаціям. Цей контракт на 750 мільйонів гривень. Crown Agents буде закупати для нас препарати з онкології та онкогематології для дорослих та дітей", - зазначив Квіташвілі.

У свою чергу старший консультант британського закупівельного агентства Crown Agents Крістін Джексон уточнила, що процес закупівель розпочнеться негайно після оголошення. "Цей процес розпочнеться вже сьогодні, коли повідомлення буде надруковане на сайті МОЗ, Crown Agents та міжнародних медіа", - сказала Джексон.

За її словами, в закупівлях не надаватиметься пріоритет для певних категорій ліків, агентство намагатиметься доставити всі ліки якнайшвидше. "В процесі тендеру ми будемо віддавати пріоритет виробникам, які зможуть швидко поставити ліки зі складу", - додала Джексон.

Квіташвілі також поінформував, що до Кабміну внесена постанова про передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям на наступний рік.

Нагадаємо, цьогоріч МОЗ передало міжнародним організаціям закупівлі ліків за 12 державними програмами на суму 2,197 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-