МОЗ закупить через ПРООН ліків на 620 мільйонів

МОЗ закупить через ПРООН ліків на 620 мільйонів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я підписало з Програмою розвитку ООН в Україні договір на закупівлю ліків та засобів медичного призначення через міжнародні організації.

Про це у вівторок під час прес-конференції повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми підписуємо договір з ПРООН в Україні на суму 620 млн грн», - сказав Квіташвілі.

За його словами, в цьому році на закупівлю з міжнародними організаціями ліків та вакцин для України загальна сума була 2 млрд грн.

Зокрема, вже підписано договір з ЮНІСЕФ на суму 827 млн грн та найближчим часом планується підписати договір на суму 750 млн грн з Міжнародною  агенцією Crown Agents.

Як зазначив міністр, підписання цього договору дозволить Україні планувати подальші закупівлі та вчасно отримувати  якісні ліки.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегинець зазначив, що надалі міністерство ставить своєю метою розробку системи державних закупівель, яка буде працювати ефективно і якісно.

Крім того, Перегинець повідомив, що міжнародні організації будуть проводити закупівлі ліків і в Україні.

За його словами, до кінця цього року в Україну будуть поставлені ліки для хворих на ВІЛ/СНІД, рідкісні захворювання, туберкульоз, дитячу гемофілію, гепатити Г і С і вакцина від кіру, краснухи та паротиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-