Кириленко про медреформу: Треба фінансувати лише те, що працює

Кириленко про медреформу: Треба фінансувати лише те, що працює

Укрінформ
Для успішного голосування у Верховній Раді за медичну реформу потрібен консолідований урядово-парламентський законопроект.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко на відкритті науково-практичної конференції "Пріоритетні питання діяльності закладів охорони здоров'я та сучасні підходи до їх вирішення", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам треба домогтися, щоб парламент нарешті став до розгляду реформи охорони здоров'я, я вже не кажу про те, що її на часі голосувати. Для цього треба, щоб було не дуже багато законопроектів або один консолідований урядово-парламентський. Тоді, напевно, справа піде”, - сказав Кириленко.

Він додав, що реформа охорони здоров'я давно назріла, і нам слід відходити  від громіздкої системи, яка не завжди себе виправдовує з точки зору уваги до пацієнта. “Треба фінансувати тих і те, що працює, і переглядати ставлення до закладів охорони здоров'я, які лише споживають кошти, але не надають медичних послуг належної якості”, - зазначив Кириленко.

Окрім того, на його переконання, треба дати значно більше ініціативи і повноважень керівникам медичних закладів, тоді справа буде рухатися набагато швидше.

За його словами, необхідно також усвідомити, що без сучасних методів управління і менеджменту реформу охорони здоров'я здійснити наразі неможливо, тому необхідно ширше впроваджувати медичні інформаційні електронні системи, які наразі здебільшого впроваджуються тільки з ініціативи керівників медзакладів або місцевої влади.

Водночас віце-прем'єр висловив переконання, що міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі попри критику має працювати з іще більшим завзяттям. «Реформа охорони здоров'я - найголовніша і найскладніша з усього того масиву проблем, який перед нами стоїть. Тому й багато дискусій навколо цього, тому й дуже складно міністру охорони здоров'я Сандро Квіташвілі, який, безумовно, з одного боку, має велике прагнення до змін, а з іншого боку, у нас максимально прозоре суспільство і кожному з нас дістається своя частина критики»,- сказав Кириленко.

Він додав, що це не означає, що можна опускати руки. «Навпаки, треба працювати з іще більшим завзяття  і більшою ефективністю», - наголосив віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-