Роспроп вдався до дискредитації Київради

Роспроп вдався до дискредитації Київради

Укрінформ
Пропагандисти сфабрикували скріншот з електронної системи публічних закупівель Prozorro

Проросійські Telegram-канали поширюють інформацію про те, що Київська міська рада буцімто закупила тканину синього і жовтого кольорів, а також нитки на суму в 1 564 000 грн. Як доказ вони надають скріншот з електронної системи публічних закупівель Prozorro. Пропагандисти стверджують, що Київрада нібито використала тканину з нитками для створення величезного прапору Україну, який 9 червня було розгорнуто над Дніпром під час спортивно-психологічного, реабілітаційного заходу «Герою, ти нам потрібен не тільки на полі бою».

Це фейк. Скріншот було сфабриковано у графічному редакторі. Таку закупівлю Київська міська рада не проводила. Вона відсутня й в системі Prozorro, а пошук тендеру за ID-номером видає зовсім інший результат.

Крім того, перевірка Київради за кодом ЄДРПОУ в системі Prozorro показала, що такої закупівлі в травні 2024 року не проводилося.

У коментарі Укрінформу Надія Стрельнікова, чиє ім’я вказали пропагандисти в підробці та яка дійсно займається тендерами в Київраді, повідомила, що даної закупівлі не робилося.

Захід «Герою, ти нам потрібен не тільки на полі бою» було організовано за партнерства Департаменту суспільних комунікацій міста Києва. Представники департаменту розповіли Укрінформу, що подія проводилася в рамках реалізації проєктів міського конкурсу: «Громадська перспектива:  прозора влада та активна громада», а кошти для створення прапору не передбачувались і не виділялись.

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-