Роспроп вигадав фейк про здачу в оренду «патріотичної» квартири в Полтаві

Роспроп вигадав фейк про здачу в оренду «патріотичної» квартири в Полтаві

Укрінформ
Пропагандисти намагаються поляризувати українців, використовуючи мовне питання та проблему переселенців

Російські пропагандистські телеграм-канали поширюють фото, на якому зображено нібито умови здачі в оренду патріотичної квартири в Полтаві. Власник буцімто здає її в оренду винятково україномовним клієнтам, може влаштувати перевірку на політичну позицію, а для переселенців з Харкова чи Сум вимагає подвійну плату.

Це фейк. Даний опис підробили в графічному редакторі. За допомогою зворотного пошуку за картинки вдалося знайти справжнє оголошення. Опис, заявлений пропагандистами, не відповідає дійсності, а назву «Полтава 2-кімнатна квартира» замінили на «Патріотична квартира».

Автор справжнього оголошення заперечив фейковий опис та наголосив, що жодних співбесід для перевірок політичної позиції він не проводить.

Реальний опис помешкання, замість вимог та співбесід,  містить дані щодо наявності побутових зручностей для комфортного проживання.

Поширюючи такі фейки, росіяни мають на меті поляризувати українське суспільство. Пропагандисти намагаються грати на мовному питанні та посіяти таким чином розбрат між регіонами в Україні.

Раніше Укрінформ спростував фейк про те, що наданий Україні Patriot опинився в Китаї.

Галина Тибінь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-