Прибічник Дугіна поширює у західному сегменті Х вигадані заяви Яроша

Прибічник Дугіна поширює у західному сегменті Х вигадані заяви Яроша

Укрінформ
В “Українській добровольчої армії” наголосили, що допис є абсолютним фейком, направленим на розкол Української нації

3-го березня в західному сегменті соціальної мережі X з’явився допис про те, що “лідер “Правого сектора”, командувач «Української добровольчої армії» нібито закликав заарештувати Президента України Володимира Зеленського за зраду. Окрім цього, Ярош буцімто припустив, що влада використовувала українські націоналістичні угруповання в небезпечних місіях, щоб навмисно їх знищити. Це нібито мало б допомогти команді Зеленського в подальшому зберегти владу. У дописі також йдеться, що Яроша розшукує Інтерпол за довгий список злочинів.

Це фейк. Дмитро Ярош з грудня 2015 року не є лідером «Правого сектору», з січня 2016 року не розшукується Інтерполом, що оголосив його в розшук за зверненням Росії в липні 2014 року.

Заяви Яроша, які наводить автор, є вигаданими. У коментарі Укрінформу представник головного штабу «Української добровольчої армії» наголосив, що допис є абсолютним фейком, створеним спецслужбами РФ і направленим на розкол Української нації, приниження українських лідерів та паплюження ідей українського націоналізму.

“В офіційних медіаресурсах та у соціальних мережах зазначена або схожа за змістом інформація Д.Ярошем та представниками “Української добровольчої армії” оприлюднена не була. З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України командувачем “Української добровольчої армії” Д.Ярошем було прийняте рішення про мінімізацію будь-яких публічних виступів, оскільки така інформація може бути викривлена та використана ворогом на свою користь, а політичний PR під час війни є принизливим та недоречним”, – додав він.

Сам допис було поширено на акаунті Джеймса Порраццо (@JamesPorrazzo). Він себе позиціонує як журналіст, редактор, а також політтехнолог. Допис набрав вже понад 37 тисяч переглядів і більше 200 репостів. Контент, який поширює Порраццо у своєю акаунті в соцмережі Х, є чітко антиукраїнським.

Окрім цього, він має сумнівний бекграунд, а його діяльність пов’язують з екстремістськими організаціями. У 1993 році Джеймс Порраццо очолив американську расистську організацію American Front. Широко підтримував ідеологію «Третій шлях» – різновид неофашизму.

Пізніше, за даними Southern Poverty Law Center, Порраццо створив New Resistance, що підтримує погляди кремлівського ідеолога рашизму Олександра Дугіна, якого сам Порраццо відкрито називає другом.

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-