Роспроп вигадав послугу реєстрації одностатевих шлюбів для українських військових в Європі

Роспроп вигадав послугу реєстрації одностатевих шлюбів для українських військових в Європі

Фактчек
Укрінформ
Пропагандисти підробили скріншоти, але не врахували законодавство

Російські телеграм-канали поширили допис про те, що в Україні з’явилася нова послуга для військових – реєстрація одностатевих шлюбів у Європі. Це нібито зроблено для того, щоб у разі загибелі одного з партнерів інший на законних підставах міг отримати пільги від держави. Такою діяльністю буцімто займається українська організація Insight LGBTQ NGO. Пропагандисти поширили скріншоти нібито реклами організації у Facebook.

Це фейк. На офіційних ресурсах організації LGBTQ NGO інформація про таку послугу відсутня. У фейковій рекламі присутні русизми і граматична помилка («турбуєшься», замість «турбуєшся»). А картинки, які пропагандисти використали для створення фейку, з’явилися в мережі ще у 2021 році.

Окрім цього, в коментарі Укрінформу представники організації повідомили, що така «реклама» – фейк.

«Громадська організація "Інсайт" надає безоплатні юридичні консультації, в тому числі щодо країн, де можна укласти шлюб. Звертаємо увагу, що Україна поки не визнає одностатеві шлюби, отже, одностатеві шлюби, оформлені за кордоном, автоматично в країні не визнаються. Доведеться через суд вимагати визнання одностатевого шлюбу, а потім вже розраховувати на пільги, які надає шлюб в Україні», – додали в Insight LGBTQ NGO.

Дмитро Бадрак 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-