Проросійські сили у Польщі дискредитують урядовця українського походження

Проросійські сили у Польщі дискредитують урядовця українського походження

Укрінформ
Пропагандисти продовжують сіяти ворожнечу між Польщею та Україною

Росія і проросійські сили у Польщі почали кампанію з дискредитації відомого польського політолога, нещодавно призначеного заступником міністра науки і вищої освіти Анджея Шептицького, який має польсько-українське походження. Він спростував неправдиві та маніпулятивні месиджі, що поширюються щодо нього в соцмережах і проросійських польських інтернет-ресурсах, у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Зокрема, текст у Telegram, де йдеться про те, що я був за встановлення пам’ятної дошки «бандерівцям». Це неправда – я був за те, щоб відновити існуючу дошку на горі Монастир”, – повідомив Шептицький кореспондентові Укрінформу.

Водночас прикладом маніпуляції є матеріал одного із польських інтернет-ресурсів, в якому зазначалося, що його призначення на посаду заступника міністра означає «ще більшу українізацію польських університетів і надзвичайні привілеї для українців».

За словами Шептицького, головна проблема цих месиджів у тому, що вони сіють ворожнечу між Польщею та Україною та розпалюють ненависть до нього особисто: «О Боже, українець у польському уряді – який жах!».

“Ці тролі намагаються викликати огиду до нової влади використовуючи старі історичні проблеми, хочуть посіяти плутанину та розділити польський та український народи. Їхні керівники бояться того, що представники національної меншини, наприклад я, входять до польського уряду”, – пояснив заступник міністра науки і вищої освіти Польщі.

Крім того Шептицький повідомив, що від моменту призначення на посаду в уряді Польщі він отримав декілька листів з погрозами.

Ці інформаційні дії спрямовані на торпедування польсько-українського зближення, на намагання скомпрометувати людей, які виступають за активізацію дружнього діалогу між Варшавою і Києвом, що суперечить інтересам Кремля.

Раніше роспроп використовував проросійських політиків у Румунії для створення міжрелігійних протиріч на Буковині.

Юрій Банахевич, Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-