Фейк з ТікТоку: секретар РНБО назвав співробітників ТЦК “рукою Бога”

Фейк з ТікТоку: секретар РНБО назвав співробітників ТЦК “рукою Бога”

Укрінформ
Роспроп продовжує створювати негативний образ української влади та мобілізації

У соцмережі ТікТок поширюється шестисекундне відео із секретарем РНБО Олексієм Даніловим. У тексті, накладеному на відеоролик, зазначається, що “Данілов назвав ТЦК рукою Бога”. 

У відео справді можна почути такі слова: “Це рука Бога робить. Те, що на сьогоднішній день там відбувається. Ви ж не сперечаєтеся з Богом”. 

Відеозапис є уривком з ефіру “Radio NV”, який був викладений в YouTube ще 28 березня 2023 року. 

На обох відео у правому верхньому куті ми бачимо однаковий час запису розмови Олексія Данілова з журналістом Олексієм Тарасовим.

Темою інтерв’ю було розірвання орендної угоди з УПЦ (МП) та подальше звільнення приміщення Києво-Печерської Лаври цією організацією.  

Вирваний з контексту уривок відео був взятий у таймлайні з 16:52 до 16:58. Це була відповідь Олексія Данілова на запитання журналіста про те, що він очікує від 29 березня 2023 року, коли договір оренди з УПЦ (МП) буде офіційно розірваний. 

Свою думку секретар РНБО висловив так: “Буде звичайний день, нічого такого стратегічного, глобального відбуватися не буде. Є закони нашої країни, які будуть поважати всі. Без виключення. Немає значення, чи ви любите Бога, чи ви ходите туди, чи не ходите. Це не має ніякого значення. Всі закони в нашій країні будуть виконуватися. Я хочу нагадати: якщо ви кажете, що все, що відбувається в світі, - це рука Бога, ну то й вважайте, що це рука Бога робить те, що на сьогоднішній день там відбувається. Ви ж не суперечите з Богом? От Бог так вирішив, що 29 числа ви маєте покинути цю обитель, перейти в інше місце”, - сказав Данілов.

Отже, ці слова не мають жодного відношення до ТЦК та мобілізації в Україні. 

Цікаво, що версія ролика, яку використали пропагандисти для фейку має саме російське походження. У лівому верхньому куті на відео ми можемо побачити вотермарку з написом російською мовою “Новое издание”. 

Саме цю версію відео використовували у своїх пропагандистських дописах 29 березня 2023 року проросійський блогер Анатолій Шарій та російське ЗМІ з кремлівського пулу “Мрія” , яке прикидається українським.

Раніше ми писали про те, як за допомогою “позитивних” фейків дискредитують очільника Національного банку України

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-