Роспроп підробив обкладинку журналу El Jueves

Роспроп підробив обкладинку журналу El Jueves

Фактчек
Укрінформ
Російський агітпроп намагається спотворити  враження про візит Президента України в Аргентину

Російські z-телеграм-канали поширюють нібито нову обкладинку сатиричного іспанського журналу El Jueves. На ній зображена карикатура на візит Президента України Володимира Зеленського до Аргентини на інавгурацію лідера цієї країни  Хав’єра Мілея.

Це фейк. Журналу з такою обкладинкою немає ані на офіційному сайті El Jueves, ані у соцмережах видання, де завжди публікуються перші шпальти нового примірника.

El Jueves виходить раз на місяць і не має спеціального випуску, як це зображено на фейковій обкладинці. Окрім того,  підроблена обкладинка має номер 2.395. Проте примірник з таким номером з’явиться лише у січні 2024 року.  

Останній випуск, який вийшов друком на початку грудня, мав номер 2.394, а зображення на його обкладинці зовсім інше.

На офіційному сайті видання вже анонсовано, як виглядатиме обкладинка журналу в січні. Вона не має жодного стосунку до візиту Володимира Зеленського в Аргентину на інавгурацію Хав’єра Мілея.

Російські пропагандисти часто підробляють обкладинки іноземних видань. Зокрема, Укрінформ спростовував фейки про Charlie Hebdo, Courrier International, Franc Tireur, “Ананда Вікатан”, Humor Times та інших.

Раніше роспроп підробив обкладинку німецького видання Titanic.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-