Росфейк: українців просять не користуватися електроприладами

Росфейк: українців просять не користуватися електроприладами

Укрінформ
Пропагандисти поширили сфабриковану платіжку за електроенергію

Днями російські ЗМІ, телеграм-канали та пабліки у соцмережі «Вконтакте» почали активно поширювати фото платіжки за електроенергію, яку нібито отримали мешканці Дніпра. З неї випливає, що українців закликали скоротити час користування такими електроприладами, як електрична плита,  духовка, чайник, мікрохвильова піч, фен, пральна машина, праска та пилосос. Це буцімто не дасть ворогові можливості застати українців зненацька. Сама ж платіжка оформлена у стилі ДТЕК та містить логотип компанії. 

Це фейк. Наблизивши текст на фото, можна розгледіти, що біля логотипу ДТЕК є напис «ДТЕК Київські Регіональні Електромережі».

Ця установа надає послуги лише клієнтам Київської області, а обслуговуванням мешканців Дніпра займається компанія «ДТЕК Дніпровські електромережі».

В коментарі Укрінформу представники «ДТЕК Дніпровські електромережі» наголосили, що згідно із Законом «Про ринок електричної енергії» з 1 січня 2019 року енергопослуги клієнтам  надають дві різні компанії - оператор системи розподілу  «ДТЕК Дніпровські електромережі» та компанія-постачальник «YASNO».

Тож за тарифи, розрахунки, спожиту електроенергію, формування рахунків, прийоми платежів відповідає саме постачальник.

В «YASNO» своєю чергою повідомили, що «платіжка», яку поширили пропагандисти, не має до них стосунку, компанія не розсилала подібних рахунків у Дніпрі.

Російська пропаганда полюбляє маніпулювати документами. Раніше вони поширювали інформацію, що нібито всіх працівників Харківського метрополітену готуються мобілізувати та відправити на передову.

Дмитро Бадрак  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-