Росфейк: українських жінок заманюють у ЗСУ гарними картинками

Росфейк: українських жінок заманюють у ЗСУ гарними картинками

Укрінформ
Пропагандисти підробили скріншот листування з громадською організацією

Днями пропагандистські телеграм-канали поширили скріншот листування громадської організації «Українська Валькірія», що спеціалізується на жіночих тренінгах із самозахисту, з однією пані. В ній нібито представник проєкту пропонує жінці стати амбасадором організації. Для цього їй потрібно раз на тиждень приїжджати на полігон, трохи бігати з автоматом і робити спокусливі фото та відео для свого Instagram. Як випливає з листування, метою цього є реклама служби в армії для жінок.

Цей скріншот виявився фейковим. Про це Укрінформу повідомили представники громадської організації.

«Інформація не відповідає дійсності. Ми не рекламуємо службу жінок в армії. Наші тренінги повністю добровільні і розраховані на навчання жінок самозахисту. Саме таким чином ми збираємо кошти на допомогу в реабілітації бійців», - повідомили в «Українській Валькірії».

Наприкінці літа Головне управління розвідки МО України повідомляло, що в Росії затвердили тематику нового етапу інформаційної війни проти України. Серед наративів, про які йшлося, була й масова мобілізація, якій начебто підлягатимуть усі без винятку українці незалежно від статі, віку та стану здоров’я.

Раніше російська пропаганда вже намагалася видати власну підробку за український мотиваційний ролик для жінок від Збройних сил України.

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-