В Росії назвали Нетаньяху «справжнім нацистом»: дайджест пропаганди за 11 жовтня 2023 року

В Росії назвали Нетаньяху «справжнім нацистом»: дайджест пропаганди за 11 жовтня 2023 року

Укрінформ
Однакова риторика Кремля та ХАМАС щодо виправдання тероризму виглядає вже непристойно.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав головні фейки та наративи пропаганди за 11 жовтня 2023 року.

  1. Норвезький прецедент з «переможцями Другої світової»
  2. Тепер Скабєєвій є кого боятися
  3. Улюблена газета Путіна: «Гітлер аплодував би керівникам Ізраїлю»
  4. Як ХАМАС використовує кремлівську методичку

Норвезький прецедент з «переможцями Другої світової»

У Держдумі РФ виступили з пропозицією прирівняти учасників війни з Україною до ветеранів Другої світової. Мовляв, їхній «сьогоднішній подвиг, не менший».

НАСПРАВДІ, бажання прирівняти сучасних російських загарбників і воєнних злочинців до ветеранів, які боронили світ від нацизму, вже довело до того, що Росію саму звинувачують у нацизмі. І небезпідставно.

Одним з останніх прикладів стало демонстративне рішення Осло запросити на 80-річний ювілей визволення Норвегії від нацистів не Путіна, а президента України Зеленського.

Про це заявив мер округу Фіннмарк Ганс-Якоб Бона. «П’ять років тому Росію запросили як почесного гостя, коли виповнилося 75 років з дня визволення Східного Фіннмарка. Тоді був візит і міністра закордонних справ Росії, і адміралтейства Північного флоту. Те, як Росія вчинила з Україною, робить повторення цього неможливим. Підкреслю: це Росія зайняла таку позицію, що запрошення їй не надішлють», – йдеться в заяві мера.

Він додав, що в такий спосіб Норвегія висловить свою подяку українським солдатам, які пролили кров за її звільнення і нагадав, що перший радянський загін, який прибув у Кіркенес у жовтні 1944 року, очолював саме український офіцер.

Цей норвезький прецедент, між іншим, цікавий тим, що наступного року, наприклад, буде 80-та річниця висадки союзників у Нормандії. У 2025-му ще більше ювілеїв. Цілком вірогідно, що на їх відзначення також покличуть представників України. Таким чином, підкреслюючи саме її спадок у боротьбі з німецьким нацизмом. Тим більше, що Україна заслужила це вже в боротьбі з російським.

Тепер Скабеєвій є кого боятися

Всі, хто слідкують за «творчістю» Скабеєвої, нещодавно стали свідком її переляку, який вона, навіть, не приховувала. Ще 8 жовтня у своїй програмі «60 хвилин» пропагандистка висміяла Ізраїль і натякнула на те, чому, на її думку, ЦАХАЛ проґавив атаку ХАМАСу. У відповідному відео Скабеєва показала ізраїльських жінок-військовослужбовців, які під час відпочинку танцюють під музику.

НАСПРАВДІ, вже наступного дня неурядова ізраїльська організація Terror Alarm опублікувала пост на адресу Скабеєвої.

«Росія відкрито висміює жінок-солдатів ЦАХАЛу, викрадених ХАМАСом. Ізраїльтяни цього ніколи не забудуть. Після того, як ми розберемося з ХАМАСом та Газою, Москва поплатиться за те, що вона є світовою столицею антисемітизму. Це кровна обіцянка. Головна пропагандистка Путіна Ольга Скабеєва також є законною мішенню».

І вже після цієї погрози пропагандистка почала розгублено ніби жартувати про те, що стала «законною ціллю». Переляк зрозумілий, адже на сайті Terror Alarm йдеться, що вона є високо акредитованою приватною охоронною фірмою, основна команда якої єврейського походження.

А досвід у виявленні і знешкодженні злочинців (у цьому випадку – інформаційних) Ізраїль, як відомо, має дуже багатий. Тому Скабеєвій тепер дійсно є чого і кого боятися.

Улюблена газета Путіна: «Гітлер аплодував би керівникам Ізраїлю»

Скабеєва, звісно, не єдина. Вся російська пропаганда, як за командою, кинулася на Ізраїль, уже прямо порівнюючи євреїв із нацистами. Радість Z-патріотів після атаки терористів ХАМАС змінилася «праведним гнівом» з приводу операції «Залізні мечі» в Секторі Газа. Риторика – буквально з радянських часів, на кшталт «ізраїльська воєнщина».

Весь спектр пропагандистського словника в наявності: від «концтабору» і «окупантів» до «євреїв-нацистів». Наприклад, стаття «Комсомольской правды» вийшла під назвою «Звірячий вишкір війни».

НАСПРАВДІ, улюблена газета Путіна пише не про терористів ХАМАСу. Це «Ізраїль перетворив Газу на концтабір, а …політична еліта та керівництво країни виявило себе справжніми нацистами та людиноненависниками», – заявляє автор, пропагандист Олександр Грішин. І кілька разів прямо порівнює керівництво Ізраїлю з очільниками Третього Райху: «Прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху оголосив по суті про остаточне вирішення «палестинського питання» …Гітлер і Гіммлер аплодували б нинішньому керівництву Ізраїлю, якби вони дожили до наших днів…».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиізраїльський вибух на кремлівській ботофермі

Петро Акопов, РИА Новости: «Газа десятиліттями живе в режимі великого концтабору, палестинці звідти не підуть навіть під килимовими бомбардуваннями».

«Окупаційний режим із боку Ізраїлю зустрічатиме запеклий партизанський опір, який підтримується більшістю населення країни», – пише Сергій Марков, який називає себе «політологом».

ХАМАС використовує кремлівську методичку 

Після спроби пов’язати Київ з ХАМАС (за допомогою «мукачівської зброї») Москва відчайдушно намагається притягнути його до іншого терористичного угруповання: ІДІЛ. Напередодні на цю тему розмірковував експрезидент РФ Медведєв, оздобивши свій «витвір» фотошопом з президентом Зеленським із бородою. 

А 11 жовтня це зробив вже директор ФСБ Бортніков. Мовляв, «члени ІДІЛ та інші міжнародні терористи входять до складу ДРГ, які закидаються з України до Росії для нападів і терактів».

НАСПРАВДІ, набагато цікавішим виглядають «дивовижні» збіги у риториці ХАМАСу та Кремля, приклади яких навело «Агентство». 

Як бачимо, риторика палестинських терористів щодо обґрунтування своєї війни з ізраїльтянами настільки повторює кремлівську щодо України, що вже виглядає непристойно.

Проте, це не є таємницею. Як і регулярні зустрічі в Москві керівників ХАМАСу особисто з Лавровим. (Можливо, саме там вони й отримали відповідні «обґрунтувальні» методички). Як і дружні відносини з «Талібаном», показові теплі стосунки з Іраном (який не приховуючи підтримує ХАМАС).

Така демонстративна дружба з терористами та вживання однакової риторики (в т.ч. і геноцидальної) вчергове свідчить про терористичну сутність власне путінської Росії. Настав час покласти край цьому тероризму на експорт.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-