Роспроп підробив обкладинку німецького бізнес-видання Handelsblatt

Роспроп підробив обкладинку німецького бізнес-видання Handelsblatt

Укрінформ
У центрі уваги російської пропаганди саміт НАТО у Вільнюсі

Z-телеграм-канали та боти у Twitter поширюють “обкладинку” німецького щоденного бізнес-видання Handelsblatt. На світлині зображена карикатура на Президента України Володимира Зеленського, якого не пускають до НАТО.

Це фейк та вигадка російської пропаганди. Обкладинки з таким зображенням на офіційному сайті Handelsblatt немає.  На фейковій обкладинці вказано, що примірник має номер 134 і виходить 14 липня 2023 року. Але під таким номером і в цей день  газета мала зовсім іншу обкладинку.

На оригінальній обкладинці зображений головний виконавчий директор американської компанії Microsoft Сатья Наделла та заголовок “Принципи Microsoft”.

Українське питання під час саміту НАТО у Вільнюсі потрапляло на першу шпальту газети, але на день раніше - 13 липня. На ній зображено фото з пресконференції Володимира Зеленського після зустрічі з президентом США Джозефом Байденом та його цитата “Після війни Україна стане членом НАТО”.

Під час саміту НАТО у Вільнюсі Україна отримала гарантії безпеки від країн G7 та відбулось перше засідання новоствореної Ради Україна-НАТО

Раніше роспроп підробив обкладинку французького сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-