Колишнього мера Чорноморська судитимуть за махінації із землею в порту

Колишнього мера Чорноморська судитимуть за махінації із землею в порту

Фото
Укрінформ
За махінації із землею в акваторії порту Чорноморська Одеської області судитимуть колишнього мера міста та ще кількох високопосадовців.

Про це повідомили у ГУНП Одеської області, передає Укрінформ.

За даними слідства, посадовці безпідставно віддали забудовнику 0,7 га землі в портовій акваторії Чорноморська, спричинивши державі збитків майже на 25 млн грн.

Серед підозрюваних - колишній заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів, колишній мер Чорноморська, ексначальник відділу Державного агентства водних ресурсів.

Фото: od.npu.gov.ua/
Фото: od.npu.gov.ua/

У лютому 2023 року учасникам злочинної оборудки було повідомлено підозри.

«Наразі за погодженням з Офісом генерального прокурора обвинувальні акти стосовно групи осіб скеровано до суду. Колишньому першому заступникові керівника агентства водних ресурсів — ексзаступникові міністра захисту довкілля та природних ресурсів, колишньому міському голові Чорноморська та ексначальникові відділу Держводагентства інкримінують ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні поліції.

Фото: od.npu.gov.ua/
Фото: od.npu.gov.ua/

Експосадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: ВАКС конфіскував майно ексмера Херсона Сальдо

Зазначимо, із серпня 1994 року головою міста Чорноморськ Одеської області шість разів поспіль обирався Валерій Хмельнюк. У 2020 році його змінив чинний зараз мер - Василь Гуляєв.

Як повідомлялося, Служба безпеки України викрила злочинну схему використання земель державного фонду на території Черкаської області, до якої причетна настоятелька жіночого монастиря Уманської єпархії УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-