Зеленський на Одещині провів нараду з військовими

Зеленський на Одещині провів нараду з військовими

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський перебуває з робочою поїздкою в Одеській області.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Робоча поїздка до Одеської області. Провів нараду з військовим командуванням та керівниками правоохоронних органів регіону щодо актуальної ситуації на Одещини… Це пріоритетний регіон нашої незалежної держави", – зазначив Зеленський.

За його словами, під час наради обговорювалися важливі актуальні питання: відновлення пошкодженої внаслідок російських обстрілів енергетичної інфраструктури та забезпечення її стабільного функціонування, перезапуск ключових підприємств в умовах воєнного стану, забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, реабілітація військових.

Під час наради Президент представив новопризначеного голову Одеської обласної державної адміністрації Олега Кіпера.

За інформацією пресслужби глави держави, Президент, звертаючись до нового керівника ОДА, наголосив, що робота на Одещині дуже відповідальна. "Це пріоритетний регіон нашої незалежної держави. Думаю, що ви з погляду вашого досвіду прекрасно розумієте свої завдання. Це координація всіх інституцій у воєнний час. Особливо – всіх органів влади, правоохоронних органів, місцевої влади. Дуже важливо контактувати з нашими військовими, командувачами", – сказав він.

Зеленський підкреслив, що окремий пріоритет – безпека на морі, тому що необхідно забезпечити роботу зернового коридору, що є фундаментальним для економіки України.

Під час наради Президент заслухав доповіді командувача ОСУВ "Одеса" Едуарда Москальова про оперативну обстановку в зоні відповідальності ОК "Південь", готовність військових частин і підрозділів до виконання завдань за призначенням. Командувач Військово-Морських сил Олексій Неїжпапа поінформував про актуальну ситуацію в зоні відповідальності ВМС.

Глава держави також заслухав інформацію відповідних керівників про стан забезпечення життєдіяльності Одеської області та міста Одеси, оперативну та криміногенну обстановку в регіоні.

Зеленський відзначив роботу обласного управління Служби безпеки України з протидії розвідувально-підривній діяльності ворога.

Учасники заходу обговорили відновлення економіки області, яка зазнала втрат унаслідок російських обстрілів енергетичної інфраструктури, та забезпечення її стабільного функціонування, перезапуск ключових підприємств в умовах воєнного стану. Особливу увагу приділено соціальним питанням, зокрема забезпеченню потреб внутрішньо переміщених осіб. Окремо зупинилися на функціонуванні сфери охорони здоров’я з акцентом на важливості реабілітації військових.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 31 травня призначив Олега Кіпера начальником Одеської обласної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-