Грантові $1,25 мільярда від США надійшли до держбюджету

Грантові $1,25 мільярда від США надійшли до держбюджету

Укрінформ
До Державного бюджету України надійшов черговий транш грантових коштів від Сполучених Штатів Америки в розмірі 1,25 млрд доларів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів 31 травня, передає Укрінформ.

Зазначається, що в 2023 році Україна отримала вже 6 млрд дол. грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США.

"Грантові кошти надані як частина четвертого додаткового фінансування в рамках проєкту “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine). Метою проєкту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов’язані зі сферою безпеки і оборони", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зарплати, пенсїї й соцдопомога: міжнародні донори торік надали Україні $14,5 мільярда

У міністерстві зазначають, що залучене грантове фінансування буде спрямоване на відшкодування видатків держбюджету, а саме: на виплату державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, оплату праці працівників освітньої сфери, оплату праці надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій та інше.

За словами міністра фінансів України Сергій Марченка, грантова підтримка від Сполучених Штатів у рамках проєкту Світового банку PEACE in Ukraine є важливою частиною забезпечення гуманітарних та соціальних видатків під час повномасштабної війни.

Міністерство фінансів України спільно з командами Світового банку та USAID SOERA допомагає оптимізувати та зміцнити системи моніторингу, верифікації та звітності уряду України щодо використання донорських коштів.

У співпраці з компанією Делойт Консалтинг, яка реалізує проєкт USAID SOERA, Мінфін здійснює моніторинг використання прямої бюджетної підтримки від уряду США, а з аудиторською компанією PriceWaterhouseCoopers Ukraine – перевірку за узгодженими процедурами з метою визначення допустимих державних витрат, проведених Україною у 2022 році в межах проєкту PEACE in Ukraine.

Читайте також: Україна підписала угоду про отримання другого гранту від США на $2,5 мільярда

Як повідомлялось, в Україні впроваджується спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) Проєкт “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” на загальну суму 16,5 млрд дол. та 1,4 млрд євро (позики МБРР, кредити МАР, гранти Цільового фонду багатьох донорів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-