Що таке рубрика «Фактчеки»?

Що таке рубрика «Фактчеки»?

Укрінформ
Укрінформ – це 100 % достовірності. Але ми не лише даємо перевірену інформацію. Також допомагаємо  нашим читачам, розібратись з повідомленнями чи новинами, що викликають у вас сумнів. 

Зокрема, в цій рубриці ми розвінчуємо фейки. Насамперед – російські. Концентруємося на спростуванні російської дезінформації, потік якої після повномасштабного вторгнення рф в Україну ще більше зріс.

Фактчекінгом займається група, створена на базі Головної редакції зарубіжної інформації та іномовлення Укрінформу. Старт процесу надали тренінги з фактчекінгових навичок, проведені для працівників редакції фахівцями інформагентства AFP, яке є одним із світових лідерів з верифікації інформації, а також австрійського інформагентства АРА. Потім були семінари для інших журналістів Укрінформу для ширшого використання інструментів фактчекінгу при підготовці новин.

Тепер у нас є рубрика «Фактчеки».

Ми й надалі тримаємо руку на пульсі сучасних тенденцій у медіа та долучаємося до міжнародних досліджень у цій сфері.

Водночас редакційна політика при підготовці фактчеків є і буде незалежною – за статутом Укрінформу, “свою діяльність Агентство здійснює незалежно від політичних партій та громадських організацій”.

Наша команда

- Головна редакторка Головної редакції зарубіжної інформації та іномовлення Укрінформу Наталія Костіна

- Оглядач Головної редакції зарубіжної інформації та інфомовлення Укрінформу Андрій Оленін

- Оглядач Головної редакції зарубіжної інформації та інфомовлення Укрінформу Дмитро Бадрак

Політика виправлень

Для нас важливо доносити лише перевірену інформацію. Якщо ви побачите помилку чи неточність в опублікованих фактчеках, можете надіслати листа на електронну пошту olenin@ukrinform.com і/або badrak@ukrinform.com, чітко вказавши посилання на публікацію, назву статті, та коротко описати проблему. Ми проаналізуємо надану вами інформацію і виправимо помилку чи неточність у разі її підтвердження.

Заохочення до співпраці з читачами

Наша команда відкрита до пропозицій. Читачі можуть надіслати контент, який пов’язаний з російською дезінформацією і, на їх думку, потребує перевірки (фото, відео, статті, публікації в соціальних мережах) на електронні адреси нижче:

badrak@ukrinform.com

olenin@ukrinform.com

Зверніть увагу, що наша команда сфокусована на перевірці фактів. Запропоновані до перевірки думки, переконання чи контент, в ході перевірки якого буде недостатньо доказів, можуть залишитися без зворотної реакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-