роспроп створив фейк про українське реаліті-шоу з фронту

роспроп створив фейк про українське реаліті-шоу з фронту

Фактчек
Укрінформ
Видумали назву «В окопі», виконавців та переговори з Netflix

У російському сегменті соціальних мереж Telegram, «Вконтакте» та відеохостингу Youtube поширюється інформація щодо зйомок в Україні нового реаліті-шоу «В окопі».

Пропагандисти тиражують скріншоти, в яких йдеться, що медіагрупа FILM.UA Group (кіно-/телестудія filmua в соцмережі Instagram – ред.) запрошує блогерів на зйомки шоу про жахи війни. Також зазначається про те, що реаліті-шоу буде про реальне життя на війні та кривавий режим рф. Як випливає зі скріншоту, що наводять пропагандисти, зйомки проходитимуть у зоні бойових дій, але життю учасників нічого не загрожуватиме. Наголошується, що цим проєктом уже зацікавилися українські телеканали, а також ведуться переговори зі стримінговим сервісом Netflix.

Ця інформація є фейком. Будь-яка згадка про таке реаліті-шоу відсутня на сайті та офіційних сторінках в соцмережах медіагрупи. Не знайшлося оголошення про кастинг на це реаліті-шоу й на українській версії ACMODASI – найбільший ресурс з проведення кастингів через інтернет.

Зрештою, повідомлення щодо зйомок реаліті-шоу в окопі спростували й у самій медіагрупі FILM.UA Group.

«Ми не надсилали нікому таку інформацію і вона не відповідає дійсності. Це – фейк», –прокоментували Укрінформу у FILM.UA Group.

Росіяни вже розганяли фейки навколо українського кінематографу. Як повідомляв Stopfake, пропагандисти поширювали наратив, що Україна нібито інсценує жертви серед мирного населення під час російсько-української війни, але насправді на відео, що розповсюджувалося мережею, було зображено зйомки документального українського фільму «Область героїв».

Дмитро Бадрак 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-