Роспроп підробив обкладинку журналу, який неодноразово висміював путіна

Роспроп підробив обкладинку журналу, який неодноразово висміював путіна

Фактчек
Укрінформ
Про якого президента і що насправді писало американське сатиричне видання Humor Times

Провідні російські пропагандисти поширюють обкладинку американського політично-сатиричного журналу Humor Times, якої ніколи не існувало. Тема підробки для роспропу вже «вічна» – про західні (у цьому разі американські гроші) на допомогу Україні.

Ця обкладинка фейкова – її немає на офіційному сайті американського сатиричного журналу та у соціальних мережах видання. Часопис виходить раз на місяць і у грудні мав зовсім іншу обкладинку. На ній зображений слон, який символізує прихильника Дональда Трампа.

Також кожен новий примірник журналу має свій номер, у грудні вийшов №368. На фейковій обкладинці на цьому місці є лише напис “спеціальний випуск”, але Humor Times таких не робить.

На сайті журналу є і обкладинка січневого випуску. На ній зображена карикатура на Ілона Маска та його діяльність на чолі Twitter.

Водночас у Humor Timеs є сатира на президента росії путіна, про яку чомусь не згадує роспроп.

У розділі Faux News, де розміщені вигадані гумористичні новини, є публікація про “лист путіна” Санта-Клаусу. У ньому диктатор “пише”, що був "добрим, бо почав лише одну війну” та просить “нову армію, як у сталіна”, “горілку” та повернути Starbucks, бо “нормальної кави через санкції у росії немає”. Все це просить передати через Північну Корею.

Крім того, путін потрапив на справжню обкладинку журналу “Hunor Tims” у березні цього року. Там він сидить на коні у потішний великій шапці, поряд з ним стоїть представник “західної дипломатії” і нагадує, що “люди більше не ходять захоплювати інші нації” і що “це методи 19 століття”. На що путін відповідає: “Нічого… моя країна застрягла у 19 столітті”.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-