Як лаврову банер домалювали

Як лаврову банер домалювали

Фактчек
Укрінформ
Чи була в аеропорті Балі карта росії з окупованими територіями України?

Чи дійсно на саміті G20, що відбувся 15-16 листопада на острові Балі в Індонезії, делегацію рф зустрічали з банером, на якому окуповані території України знаходяться у складі росії? Ні, це фейк, який розповсюджували російські федеральні канали, онлайн ЗМІ та пов'язані з ними телеграм-канали.

В інформаційних повідомленнях пропагандистів зазначалося, що Індонезія, яка приймала саміт, у такий спосіб підтримує росію.

Головним доказом було лише фото банеру з картою росії з окупованими територіями Донецької, Луганської, Запоріжської, Херсонської області, а також Автономної Республіки Крим.

Як повідомив Укрінформу Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Індонезія Василь Гамянін, існування цього банера в Індонезії та на острові Балі ніхто підтвердити не може.

“Ніхто на Балі не може підтвердити існування цього банеру. Джерело, звідки взялась ця інформація, є дуже надійним”, – таку відповідь дали послу у МЗС Індонезії.

Він додав, що в усних розмовах із представниками місцевої влади йому повідомили, що це фейк. На цьому наполягають і почесний консул України в Індонезії та представники місцевої діаспори.

Василь Гамянін також спростував твердження російської пропаганди про те, що Індонезія підтримує територіальні посягання рф на український суверенітет. Позицію діючої влади Індонезії щодо спроб анексії українських територій включно з Кримським півостровом він охарактеризував так: “Ставлення негативне! Індонезія підтримує територіальну цілісність України”.

Як відомо, міністр закордонних справ росії сергій лавров залишив Балі, ще у перший день саміту, під час якого саму росію засуджували чи щонайменше не бажали називати

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-