Росії не була потрібна участь у Євробаченні - Порошенко

Росії не була потрібна участь у Євробаченні - Порошенко

Укрінформ
Україна не допустила провокації, на яку пішла Росія з вибором учасниці Євробачення.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив на брифінгу в ході офіційного візиту до Латвійської Республіки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було запропоновано декілька варіантів вирішення цих питань, пропозиції виходили з боку Європейської мовної спілки, починаючи від організації трансляції участі через відеотрансляцію відповідного учасника Євробачення і закінчуючи заміною учасника. Як відомо, Росії не була потрібна участь у Євробаченні, їй була потрібна провокація. Я щасливий, що, дякуючи ефективним діям української влади, цієї провокації вдалося уникнути", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що Україна абсолютно чітко і послідовно стоїть на позиціях щодо невизнання незаконної анексії Криму, а його відвідування допускає лише через адміністративний кордон з Херсонською областю. Президент нагадав, що інший спосіб є порушенням законодавства України, яке тягне за собою санкції; вимоги єдині для всіх, і це абсолютно чітко відомо російській стороні.

"Російська сторона знала про це, свідомо прийняла рішення (щодо участі в Євробаченні Юлії Самойлової - ред.), розраховуючи на провокацію. Українська влада не пішла на цю провокацію. Вона діє послідовно по відношенню до всіх, хто порушує українське законодавство. Тому відповідні органи не надали дозволу на перетин українського кордону", - зазначив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом в Латвійській Республіці, де проводить низку зустрічей з офіційними особами Латвії, а також планує відвідати Національний реабілітаційний центр «Вайварі» у Юрмалі, де проходять реабілітацію українські військовослужбовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-