У центрі Києва офіційно запрацювало

У центрі Києва офіційно запрацювало "містечко Євробачення"

Фото
Укрінформ
На головній вулиці Києва відбулося урочисте відкриття "містечка Євробачення" – Eurovision Village, офіційної фан-зони пісенного конкурсу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, фактично містечко запрацювало ще з 12 години, проте офіційно його відкрили увечері.

Після урочистої церемонії, участь у якій взяли міністр культури Євген Нищук, Київський міський голова Віталій Кличко та представники міжнародних структур Євробачення та інші, для відвідувачів EuroVillage розпочався концерт — виступають відомий рок-гурт Друга Ріка, гурт LUMIERE, гурт KADNAY та співачка Zlata Ognevich, яка зайняла третє місце на Євробаченні-2013, з Freedom-ballet.

Містечко Євробачення є найбільшим за весь час існування конкурсу, розташовується на Хрещатику від вулиці Прорізної до вулиці Богдана Хмельницького й працюватиме до 14 травня.

Загальна площа фан-зони становить близько 13 000 кв. м, а її сцена є другою за величиною та потужністю звуку після головної арени конкурсу в Міжнародному виставковому центрі на метро "Лівобережна".

Організатори обіцяють, що на відвідувачів містечка очікує насичена програма виступів: на сцені виступатимуть конкурсанти Євробачення-2017 (з понад 12 країн), українські виконавці, а також будуть представлені різноманітні творчі проекти.

На Хрещатику також змонтовано 4 великих екрани, на яких транслюватимуть у прямому ефірі обидва півфінали пісенного конкурсу 9 й 11 травня та фінал 11 травня, а також церемонію відкриття й червону доріжку.

Крім того, на території EuroVillage розташуються лаунж-зони, фуд-корд, сувенірні ятки, зони для глядачів та зони з активностями від офіційних спонсорів пісенного конкурсу, інтерактивні зони та інформаційні точки.

Щодня містечко Євробачення буде відкрите з 12:00 до 22:00, але в дні півфіналів та фіналу офіційна фан-зона працюватиме до моменту завершення шоу.

Потрапити до EuroVillage зможуть всі охочі - вхід вільний.

Київських міський голова Віталій Кличко пообіцяв, що всі відвідувачі EvroVillage отримають багато позитивних емоцій і зможуть насолодитися музикою.

"Усі, хто прийде в містечко, отримає багато класних, позитивних емоцій. Я впевнений, що всі, хто приїде до нашого міста, не захочуть від'їжджати! Зараз ми вже починаємо і Київ стає європейською музичною столицею! Ласкаво просимо до Києва", - сказав Кличко.

У свою чергу, міністр культури Євген Нищук наголосив, що Євробачення є ще одним шансом для України показати світові, що наш народ прагне миру й взаємної підтримки.

"Я вітаю весь народ України, який так хоче показати, що ми хочемо миру, ми хочемо яскравих позитивних емоцій, що ми хочемо взаємоповаги і ми хочемо любові й ми здатні це показати всьому світу", - підкреслив Нищук.

Фото: kiev.klichko.org, facebook.com/mincultUA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-