У Києві відкрилася фан-зона Євробачення

У Києві відкрилася фан-зона Євробачення

Укрінформ
На Софійській площі у Києві у неділю відкрилася фан-зона Євробачення.

Оголосив фан-зону відкритою зірковий український ведучий Сергій Притула, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вітаю всіх, хто сьогодні прийшов на відкриття фан-зони Євробачення на Софійській площі! Тут у найближчі дні буде дуже багато концертів. Тож бажаю вам тут багато радості і щастя впродовж цих двох тижнів", - сказав Притула.

На відкритті цього фан-містечка було присутньо більше 1000 киян та гостей столиці, в тому числі й іноземці. На головній сцені на святковому концерті у день відкриття виступали такі артисти, як Анастасія Прудіус, Світлана Тарабарова, Alyosha, Alloise.

Також відбулася презентація фільму "Від Пономарьова до O.Torvald", який розповідає про історію розвитку конкурсу Євробачення в Україні.

Навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому на Софійській площі встановлено 42 прапори іноземних держав - учасниць Євробачення.

Половина периметру Софійської площі з лівого боку від головної сцени відгороджена від проїжджої частини декоративними арками, які прикрашені штучними квітами та синіми, жовтими, червоними й зеленими парасольками.

На території фан-містечка постійно чергують правоохоронці.

Зона працюватиме з 30 квітня по 14 травня з 10:00 до 22:00 щодня, вхід вільний. За увесь час функціонування фан-зони тут планується провести 11 концертів. Фан-зона на Софійській площі здатна розмістити до 10 тисяч відвідувачів.

Фан-містечко буде поділене на такі зони: культурно-мистецька, інформаційно-довідкова, зона відпочинку, зона розваг та зона фудкорту.

Тут можна буде взяти в оренду велосипед, ролики та самокати; зробити власний сувенір у зоні майстер-класів; заспівати у караоке; поглянути на незвичайні крижані скульптури; переглянути цикл коротких атмосферних роликів, присвячених українській культурі, традиціям, народним звичаям від їх витоків до сучасності від Film.ua.

На території фан-зони буде спеціально облаштований інфоцентр, де можна отримати вичерпну інформацію щодо функціонування та розміщення основних об'єктів на майданчику, а також тут допоможуть спланувати свій маршрут подорожі містом, визначити місцезнаходження необхідних об'єктів у Києві, отримати інформацію про події, що відбуватимуться у столиці тощо.

Також тут завжди можна звернутися до волонтерів або ж взяти необхідні інформаційні матеріли, які будуть у вільному доступі українською та англійською мовами.

Наприкінці дня гості локації зможуть переглянути фільми просто неба.

Територія для відпочинку гостей у фан-зоні застелена спеціальним газонним покриттям. Біля пам'ятника Богдану Хмельницькому квітуватиме близько 3 тисяч голландських тюльпанів.

Також, аби ознайомити туристів з українською культурою, тут будуть представлені кращі 100 робіт арт-проекту "585 художників".

Захід відбувається за підтримки КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-