У

У "Київській фортеці" відкрилася розважальна зона до Євробачення

Укрінформ
У Києві в неділю на території Національного історико-архітектурного заповідника "Київська фортеця" відкрилася розважальна зона до Євробачення "Перший київський пленер "Kyiv Art Fort 2017".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли минулого року Джамала виграла Євробачення, вона співала серцем і достукалася до всіх європейців. Ми зрозуміли, що Євробачення 2017 в Україні - наш шанс... Тепер ми будемо використовувати кожну мить упродовж наступних двох тижнів, щоб достукатися до всіх європейців, до всієї світової спільноти, щоб розказати їм, як живе сьогодні Україна, мовою мистецтва. Вітаю вас із відкриттям цієї зони", - сказала директор департаменту культури КМДА Діана Попова.

На території пленеру на момент відкриття зони зібралося близько 200 людей.

Цей проект триватиме з 30 квітня по 14 травня.

Впродовж 15 днів тут, просто неба, на території 1,3 га проходитиме масштабна експозиція з художніх проектів провідних українських митців. На відвідувачів пленеру чекають виставки, презентації, екскурсії, майстер-класи та творчі зустрічі. Тут будуть представлені останні найбільш актуальні і цікаві культурні проекти та платформи України.

Все це присвячено актуальній темі мистецтва між миром та війною. Головною задачею проекту є синхронізація реальності та світосприйняття сучасного українця засобами візуального мистецтва, аналіз глобальних змін у системі цінностей соціуму, обговорення понять миру, війни, нового суспільства та його героїв. Головними темами проекту є патріотизм, повага до країни, важливість захисту кордонів.

Основна відкрита виставка розташується на еспланаді між Північною напіввежею і Оборонним Валом, за яким розташований Київський військовий шпиталь. Експозиція поділяється на декілька тематичних блоків, що пов'язані між собою. За словами організаторів, на цій експозиції 62 художники реалізували 21 свій проект.

Серед різних робіт на експозиції представлені такі роботи, як "Кротова нора" художника Романа Михайлова, роботи групи GAZ у проекті "Замкнутий кут", роботи художників Володимира Гуліча, Дмитра Дульфана, Насті Лойко та Олексія Чипігіна у проекті "Алілуя", кримський проект "Гурзуфські сезони" кураторства мистецтвознавця Олесі Авраменко, репродукції пейзажів Анатолія Криволапа, а також фотопроект Андрія Котлярчука, який складається з таких фотографій, як "Добровольці Авдіївка, 2016 рік, ДУК "Правий сектор"; "Добровольці Зайцево. 2016 рік. Полк "Київ" тощо.

Також під час відкриття пленеру розпочала свою роботу виставка проекту "Ukraine.The Best", яка презентує творчість найкращих 28 українських митців, що увійшли до однойменної книги, та виставка робіт фіналістів конкурсу на здобуття премії Анатолія Криволапа, що дозволить побачити світ очима молодих студентів.

Простір зони облаштований білими тимчасовими сферичними тентовими спорудами, розміщеними напіваркою на еспланаді - візуалізація логотипу Євробачення - 2017.

Щодо загальної програми пленеру, то серед усього 3 та 4 травня відбудуться дитячі екскурсії, які проводитиме мистецтвознавець, заслужений діяч мистецтв України Олеся Авраменко. 5 травня - фінал художнього конкурсу на здобуття премії Анатолія Криволапа, що проводиться серед студентів художніх ВНЗ.

8 травня тут відкриється виставка Віктора Сидоренка "Деперсоналізація", що присвячена вивченню форми поведінки соціальних мас, яка працюватиме до 14 травня, коли до неї приєднаються ще два проекти європейських авторів - до Дня Європи. Це будуть яскравий проект нідерландського художника Антона Фролова "Вібрації. Голландія", який передає атмосферу старовинних європейських міст, та документальний фотопроект румунської художниці Іоанни Молдован "For Ukraine, forever" про життя українських воїнів.

Часи роботи зони - 11:00-20:00 кожного дня. Вхід вільний.

Захід відбувається за підтримки КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-